Twee jaar na roep om herwaardering ouderen wordt pact Waardig Ouder Worden officieel kabinetsbeleid

25 feb 2019 Landelijk

Samen met ChristenUnie en Omroep MAX heeft KBO-PCOB een mooie mijlpaal te vieren: het pact Waardig Ouder Worden wordt na twee jaar officieel kabinetsbeleid.

Twee jaar geleden riepen de drie organisaties op tot herwaardering van ouderen, ze sloten daartoe het pact Waardig Ouder Worden, waaronder tal van anderen – organisaties en individuele Nederlanders – hun handtekening zetten. In de afgelopen twee jaar is het denken radicaal gekanteld. Dat resulteerde al in een bedrag van €180 miljoen dat het kabinet uitgeeft om ouderen uit hun maatschappelijk isolement te halen. En nu wordt het pact ook officieel kabinetsbeleid. Een mijlpaal om trots op te zijn.

“Iedereen beseft dat we de samenleving anders moeten inrichten”, zegt directeur van KBO-PCOB Manon Vanderkaa maandag 25 februari in een groot artikel in dagblad Trouw. “Ouderen hebben hun kwetsbaarheid en hun kracht. Net als ieder mens. Alleen zien we die kracht niet altijd.”

Lees het artikel over Waardig Ouder Worden in Trouw

Dit bericht verscheen eerder op KBO-PCOB

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden