Tijdelijk Noodfonds Energie stopt eerder dan aangekondigd

18 mrt 2024 Landelijk

Het Tijdelijk Noodfonds Energie sluit voor aanvragen naar verwachting aanstaande woensdag, 20 maart. De sluiting geldt alleen voor nieuwe aanvragen. Lopende aanvragen of verzoeken tot herbeoordeling worden na sluiting nog afgehandeld.

Deze melding staat op de site van het Noodfonds Energie. In januari werd bekend dat ook in 2024 mensen een beroep konden doen op het Noodfonds. Een tegemoetkoming voor mensen met een hoge energierekening en niet zoveel inkomen.  Bij de start is aangegeven dat de aanvragen tot en met 31 maart konden worden ingediend. Inmiddels heeft het Noodfonds bekendgemaakt dat de sluitingsdatum eerder zal zijn. Als reden wordt aangegeven dat het beschikbare geld op is.

ANBO-PCOB vindt niet dat je op deze wijze kunt omgaan met mensen. Het komt neer op het veranderen van de spelregels terwijl de wedstrijd nog aan de gang is. Des te erger is het omdat we het hier hebben over mensen in een financieel kwetsbare positie, die niet voor niets een aanvraag uit het Noodfonds doen.

ANBO-PCOB pleit er dan ook voor dat het Noodfonds in ieder geval tot en met 31 maart openblijft voor nieuwe aanvragen. Dat het fonds geen middelen meer heeft, kun je niet op het bordje van de aanvragers neerleggen. Dan had men maar beter moeten begroten.

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden