Tegeltje wijsheid: “Ten tijde van zwakte toont zich de meester.”

12 mei 2021 Leeuwarden

Deze wijsheid is van mevrouw Hoogsteen-van der Wal (86) lid van onze afdeling. Het is één van de 832 mooie spreuken en wijsheden waar de KBO-PCOB onlangs om had gevraagd in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen, zodat de KBO-PCOB deze konden overhandigen aan de 150 (nieuwe) Kamerleden.

Voor alle Kamerleden is er een uniek tegeltje beschikbaar. Alleen de fractievoorzitters krijgen eenzelfde tegel, met de tekst “Levenswijsheid van de ouderen is het kapitaal van de samenleving” erop. Deze tekst is van de 83-jarige Catharine Schimmelpennink. Haar tegelwijsheid werd als winnaar gekozen. Schimmelpennink: “Het is veel meer dan een tegeltjeswijsheid. Het gaat om de vraag erachter: hoe maak je dit kapitaal van de ouderen vruchtbaar? Wijsheid wil gedeeld worden, doe je dat niet, dan droogt het op.”

Andere spreuken zoals “De jongeren van vandaag zijn de ouderen van morgen” en “Zelfs de wijste uil was vroeger een uilskuiken” sieren binnenkort de werkkamers van politiek Den Haag.

De tegels zijn een initiatief van seniorenorganisatie KBO-PCOB. Marcel Sturkenboom, directeur: “Het afgelopen jaar liet maar weer eens zien dat er veel over senioren wordt gesproken, en niet zozeer met. Terwijl er zoveel belangrijke besluiten genomen moeten worden. Denk aan de woningbouw, zorg en pensioenen. Dan is het goed dat er voor alle Kamerleden een geheugensteuntje straks aan de muur prijkt dat laat weten dat de senioren er ook nog zijn.”

Luister naar het radiofragment van 11 mei 2021 NPO radio 5 waar mevrouw Schimmelpennink haar tegeltje uitreikte aan 8 fracties in de Tweede Kamer vertelde ze over haar dag op NPO radio 5 

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden