’t Nut Langstraat: op 22 maart is er door Carla van Bree een lezing over Johannes Vermeer

26 feb 2023 Waalwijk

Woensdagavond 22 maart 2023 komt Carla van Bree een lezing houden over  de Delftse schilder Johannes Vermeer (1632-1675).

Dit voorjaar is deze schilder het middelpunt in een grote en grootste tentoonstelling in het Rijksmuseum Amsterdam. Zijn oeuvre is klein (37 werken zijn bekend, waarvan er 28 in de tentoonstelling te zien zijn), zijn onderwerpen bescheiden, maar zijn vakmanschap is groot. Binnen zijn beperkte onderwerpskeuze wist hij de absolute top te bereiken: de interieurs met vaak hooguit een of twee personen waarin het heldere licht van links naar binnen valt roepen verwondering en bewondering op. In de aanloop naar de expositie werden meerdere schilderijen onderzocht, met interessante verrassingen tot gevolg. Het schilderij “Het meisje met de parel” is tot en met 30 maart in de tentoonstelling te zien, daarna weer in het Mauritshuis. Parallel aan deze tentoonstelling besteedt het Prinsenhof in Delft aandacht aan de tijd van Vermeer in de 17de eeuw. 10 febr. t/m 4 juni 2023

Datum        : Woensdagavond 22 maart 2023, in  De Haven,  Waalwijk  

Aanvang    : 19.30 uur en het kost  € 12,50, incl. 1x koffie/thee en consumptie na afloop

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden