Stemmen voor verantwoordingsorgaan pensioenfonds ABP

9 mrt 2022 Landelijk

Pensioenfonds ABP heeft de kandidatenlijsten voor de verkiezingen voor het verantwoordingsorgaan gepubliceerd. Deze verkiezingen vinden plaats van 4 tot en met 24 april 2022. Gepensioneerden bij het ABP kiezen dan de 13 mensen die namens de gepensioneerden lid zijn van het Verantwoordingsorgaan. Namens KBO-PCOB staat Bart van Wijck op de vierde positie op een gezamenlijke lijst van KBO-PCOB met CNV, ACP en ACOM.

Gebruik uw stemrecht
Het is belangrijk dat leden van KBO-PCOB ,die mogen stemmen voor het ABP-verantwoordingsorgaan, in april gebruik maken van de mogelijkheid om hun stem te laten gelden. En dan bij voorkeur uiteraard op een kandidaat namens KBO-PCOB, zodat KBO-PCOB sterk vertegenwoordigd blijft in het Verantwoordingsorgaan. De komende periode wordt erg belangrijk omdat dan beslissingen worden genomen over de uitvoering van het Nieuwe Pensioencontract. Over de rechten van de gepensioneerden heeft het Verantwoordingsorgaan adviesrechten.

KBO-PCOB’er als kandidaat
Net als bij de vorige verkiezingen neemt KBO-PCOB in CCOOP-verband (Christelijke Centrale van Onderwijs- en Overheidspersoneel) deel aan de verkiezingen. Concreet betekent dit dat KBO-PCOB meedoet met lijst nummer 2 van de kandidatenlijsten voor gepensioneerden. Het is deze gezamenlijke lijst van KBO-PCOB met CNV, ACP en ACOM waarop Bart van Wijck op de vierde plaats staat. Als lid van het huidige Verantwoordingsorgaan brengt Van Wijck de nodige ervaring met zich mee. Ook Jan Veringa (nummer 12) staat op de lijst namens KBO-PCOB.

Verder staan de KBO-PCOB leden Gery Gorter en Cees Sprong op de kandidatenlijst namens CNV.

13 leden namens pensioengerechtigden
In totaal zal het nieuwe Verantwoordingsorgaan bij het ABP vanaf 1 juli 2022 48 leden tellen, waarvan 13 leden namens pensioengerechtigden, 19 leden namens werknemers (of: deelnemers) en 16 leden namens werkgevers. Namens KBO-PCOB staat verder Jan Veringa op een twaalfde plaats op de gezamenlijke lijst.

-> Voor meer informatie, lees ook het nieuwsbericht ABP VO-verkiezingen: kandidatenlijsten vastgesteld

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden