Schrijf mee voor een goed pensioen

17 mei 2019 Landelijk

Al jaren zijn veel pensioenen niet verhoogd. Volgend jaar dreigt zelfs verlaging. Ondertussen schuift de AOW-leeftijd steeds verder op. Dat moet en kan anders. Klimt u met KBO-PCOB mee in de pen?

KBO-PCOB wil dat het kabinet de financiële spelregels eerlijk maakt, zodat het mogelijk wordt om pensioenen weer te indexeren en kortingen te voorkomen. Directeur Manon Vanderkaa: “We willen dat mensen op tijd kunnen stoppen met werken, zeker ook mensen met een zwaar beroep. En we willen dat het pensioenstelsel werkt voor iedereen, dus ook voor zelfstandigen, én voor alle generaties, onze kinderen en kleinkinderen dus.”

Schrijf een brief aan de minister

Omdat het kabinet en minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) nog onvoldoende doen om dat voor elkaar te krijgen, gaat KBO-PCOB met hen in gesprek, maar voert ook actie. Omdat we samen sterker staan, trekt KBO-PCOB bij deze actie op met de vakbonden CNV, FNV en VCP. Samen met hen roepen we u en alle andere werkenden en gepensioneerden, lid of geen lid, op een brief te sturen aan minister Koolmees.

Vertel over uw zorgen

In de brief aan de minister kunt u vertellen wat uw situatie is, waar u zich zorgen over maakt als het gaat om uw pensioen, en dat u de eisen van KBO-PCOB en de vakbonden aan het kabinet en de werkgever steunt. Een handgeschreven brief is het meest persoonlijk en maakt de meeste indruk. Als u inspiratie nodig hebt of wat hulp kunt gebruiken, kunt u onze schrijfhulp raadplegen. Deze vindt u onderaan dit bericht. Hierin staat ook naar welk adres u de brief kunt sturen.

Samen met uw (klein)kinderen

Om de brief meer indruk te laten maken, kunt u hulp van uw kinderen en/of kleinkinderen inroepen. De samenwerkende organisaties hebben een kleurplaat gemaakt die u met uw brief kunt meesturen, zodat de minister ziet dat het onderwerp in uw hele familie leeft. Op tijd kunnen stoppen met werken en een goed pensioen gaan ons namelijk allemaal aan!

Schrijfhulp

We hebben een schrijfinstructie opgesteld waarin u tips kunt vinden voor de inhoud van de brief, en het adres van minister Koolmees.

Informatie per post

Bent u lid van een van de organisaties en ontvangt u liever een pakket met alle informatie per post, inclusief de kleurplaat? Neem dan telefonisch contact op met onze partnerorganisatie CNV. Dat kan via telefoonnummer 030 – 751 1001 of per e-mail: info@cnv.nl. U kunt dan ook aangeven hoeveel kleurplaten u wilt ontvangen. Geeft u alstublieft uw volledige naam en adres door, zodat we kunnen zorgen dat u alle informatie goed en tijdig ontvangt.

Dit bericht verscheen eerder op KBO-PCOB

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden