Samen Slim Bewegen groepen

26 jul 2023 Landelijk

Ontdek de voordelen van bewegen, leren en sociaal contact voor senioren.  KBO-PCOB heeft een uitdagend project dat lichaamsbeweging, hersenactiviteit en het opbouwen van sociale contacten stimuleert tijdens Samen Slim Bewegen groepen. Doet u mee met uw afdeling?

Bewegen is essentieel om uzelf gezond en energiek te voelen. Volgens professor dr. Frans Verhey, initiator van de geheugenpoli, is “bewegend denken” en “denkend bewegen” van belang om mentale achteruitgang te voorkomen en/of geheugenverlies te remmen.

Daarnaast heeft iedereen behoefte aan sociaal contact, vooral naarmate we ouder worden. Onze Samen Slim Bewegen groepen bieden de mogelijkheid om samen te bewegen en anderen te ontmoeten. Tijdens de wandelingen komen interessante thema’s aan bod, begeleid door een gids en een beweegcoach. Dit alles terwijl deelnemers genieten van elkaars gezelschap en de mooie omgeving. Het unieke van de Samen Slim Bewegen groepen, is juist de combinatie van ‘bewegen’, ‘denken’ en ‘ontmoeting’.

Het is de ambitie van KBO-PCOB om op drie locaties Samen Slim Bewegen groepen te starten.  We streven naar groepen van senioren met een aantal vrijwillige maatjes, zowel leden als niet-leden. De groepen krijgen begeleiding van beweegcoaches en deskundigen. KBO-PCOB werkt samen met de Koninklijke Wandel Bond Nederland.

Meer informatie vindt u in dit document.

U kunt ook vrijblijvend contact opnemen met één van de consulenten: liesbeth.rinkema@kbo-pcob.nledward.niessen@kbo-pcob.nl of jan.puthaar@kbo-pcob.nl U kunt ook contact opnemen met maria.smits@kbo-pcob.nl

 

Dit bericht verscheen eerder op KBO-PCOB

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden