Rijbewijskeuring 75 plussers

17 dec 2020 Urk

Update 3 maart 2023

Rijbewijskeuring voor 75-plussers.

Vanaf 75 jaar is voor de verlenging van uw rijbewijs B/E een medische keuring nodig.
Tijdens deze keuring wordt gekeken of u aan de normen voldoet om een voertuig te besturen.

Voordat u naar de keuring gaat dient er eerst een Gezondheidsverklaring te worden gekocht. Dit formulier is verkrijgbaar bij de gemeente en kost €  42,85.
Deze gezondheidsverklaring vult u in en stuurt u door naar het CBR. Binnen circa 2 tot 6 weken krijgt u van het CBR een blanco keuringsverslag, dat u meeneemt naar de keuring, zodat deze kan worden ingevuld door de keuringsarts. Zonder dit keuringsverslag kan de arts u niet keuren.

Meenemen: Eventuele medicatie, huidig rijbewijs of paspoort of ID-bewijs. Urine van dezelfde dag. Draagt u een bril, dan dient u een uitdraai mee te brengen van de oogmeting
bij de opticien met de visus (gezichtsscherpte) van elk oog afzonderlijk, gemeten in twee decimalen, zonder en met brilcorrectie. Hebt u contactlenzen dan dient u de sterkte van
de lenzen aan de arts mee te delen.

Bel voor verdere informatie en een afspraak naar het landelijke afsprakenbureau op 085-0180800.

Zelf een datum reserveren kan ook via: www.rijbewijskeuringsarts.nl. De rijbewijskeuringsarts keurt meerdere keren per maand in de gemeentes Urk, Noordoostpolder en Steenwijkerland.

Betaling uitsluitend met pinpas!
Kosten € 55,–. Op vertoon van uw PCOB-pas krijgt u € 10,– korting.

Door online te boeken krijgt u 5% extra korting.

Keuren op Urk: Ook kunt u keuren op Urk. U dient hiervoor een afspraak te maken met mevrouw G. Omar,
telefoonnummer 06-14 71 65 43.
Ze komt op afspraak en houdt zitting in de praktijk aan De Noord op Urk. De kosten zijn € 60,– en betaling is uitsluitend contant.
Let op: hier krijgt u geen korting!

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden