Programma Ontmoetingsmiddagen 2022-2023

17 jan 2023 Voorthuizen

Alle bijeenkomsten zijn op de derde maandag van de maand in de Ichthuskerk,  Tromplaan 8,  Voorthuizen en beginnen om 14.30 uur.

PCOB jaarprogramma 2022-2023

 

19 sept.2022      Gerwin van de Plaats uit Kampen, organist, pianist, dirigent, arrangeur.

Muziek presentatie met uitleg enz. voor ons 25-jarig jubileum.  Gerwin kan ons veel vertellen over een breed scala aan liederen en muziek.

 

17 okt. 2022       Razzia Putten 1 -2 okt.1944 door Evert de Graaf uit Putten.

Op 1 oktober 1944 werd er door de Duitse bezetters als vergeldingsmaatregel een razzia in Putten uitgevoerd. Het grootste deel van de mannelijke beroepsbevolking werd daarbij afgevoerd naar verschillende concentratiekampen. In totaal kwamen 552 mannen om het leven. Bij de Oude Kerk in Putten herinnert een herdenkingssteen aan deze actie naar aanleiding van een verzetsdaad.

 

21 nov. 2022      “Gevelstenen met verhalen” door Vincent van Poortvliet uit Bennekom.

De heer V. van Poortvliet neemt ons mee op reis door Nederland. Wij hebben in ons land veel historische stadskernen, oude boerderijen en kastelen met gevels waarin een gevelsteen zit. Maar waarom zit daar zo’n ingemetselde steen en wat is de betekenis hiervan. Hier gaat de heer Poortvliet ons meer over vertellen.

 

19 dec. 2022       Kerstviering door Liesbeth Vos, uitleg over lied: “O kom, o kom Immanuel”.

Een bekend adventslied staat centraal op onze kerstbijeenkomst. Willem Barnard heeft van dit lied 2 versies gemaakt. In het Liedboek, zingen en bidden in huis en kerk staat het vermeld als nummer 466. Het lied is bedoeld voor de 7 dagen die aan Kerst voorafgaan. Iedere dag wordt Christus aangeroepen met een naam die ontleend is aan het Oude Testament. Wanneer je wat meer weet van de vorm, krijg je nog meer waardering voor dit prachtige gezang.

 

16 jan. 2023        Jan Huttinga uit Gortel, jachtopziener van de Kroondomeinen van Het Loo.

De heer Huttinga is jachtopziener bij het Kroondomein Het Loo. Met als hobby natuurfotografie. Wat hij daar ziet en beleeft laat hij ons in vier seizoenen zien. Hij is een geweldige verteller.

 

20 febr. 2023     Jaarvergadering + na de pauze ‘Presentatie van Erik van Riet’.

Erik van Riet van  ‘Van den Hul Luigjes’ komt een presentatie  geven over : Veilig Online Bankieren.

 

20 mrt. 2023       Regina Ederveen harpiste uit Doornspijk, Facetten van Lijdenstijd en Pasen.

Dit programma wordt gedaan in de weken voorafgaand aan Pasen. Hierin speelt Regina Ederveen bekende en verrassende harpmuziek passend bij het thema en zij omlijst dit met korte vertellingen. De harpiste brengt met harpmuziek en teksten een concertvertelling die over dit ernstige, maar ook bemoedigende thema gaat.

 

17 apr. 2023       Ellie en Cok Verhoef uit Baarn, The Rolling Oldies, fietsen de hele wereld rond.

De heer en mevrouw Cok en Ellie Verhoef maken regelmatig fietsvakanties in verre landen. Voor de pauze laten zij ons een film zien waarbij zij vertellen over hun leukste belevenissen van deze reizen vanaf 2004. Na de pauze nemen zij ons mee naar Cappadocië, gelegen in Centraal Turkije. Daar wandelen en fietsen zij te midden van een aaneenschakeling van vele natuurwonderen.

 

 

11 mei 2023       Reisje PCOB, verdere info later

 

 

8 nov. 2022         Boekbespreking 1, verdere info later

14 mrt. 2023       Boekbespreking 2, verdere info later

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden