Praat mee over cybercriminaliteit in het Fraudecafé

2 okt 2019 Landelijk

De strijd tegen cybercriminaliteit is noodzakelijk en belangrijk. Op verschillende manieren wijst KBO-PCOB op de gevaren van internetcriminaliteit. Samen met het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) en het ministerie van Justitie en Veiligheid organiseren we op donderdag 10 oktober een Fraudecafé voor senioren. Wilt u ook leren hoe u fraude en cybercrime kunt voorkomen? Meld u dan snel aan.

Steeds meer mensen worden slachtoffer van een misdrijf via internet. Maar wat is fraude nu precies? Welke vormen zijn er? De antwoorden op deze vragen staan centraal tijdens het Fraudecafé. Aan de hand van enkele korte presentaties door het ministerie van het Veiligheid en Justitie, een bank en de Fraudehelpdesk ligt KBO-PCOB het thema verder toe. Ook gaan deelnemers aan de hand van enkele korte video’s met elkaar in gesprek en is er ruimte voor het delen van ervaringen over betrouwbaar en veilig internetten.

Praktische informatie

Deze bijeenkomst vindt plaats op donderdag 10 oktober, tijdens de Week van de Veiligheid. Locatie: café Oudaen in Utrecht. Heeft u interesse? Of heeft u zelf wel eens te maken gehad met oplichting? Mail dan naar projectleider Jozette Aldenhoven van KBO-PCOB: jozette.aldenhoven@kbo-pcob.nl.

Lees meer over internetcriminaliteit in ons digitale dossier

Dit bericht verscheen eerder op KBO-PCOB

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden