Personenvervoer binnen de WMO en Welzijn Kampen

8 feb 2021 Kampen

Scenario 1. WMO-vervoer

 

Toegankelijkheid
Het WMO-vervoer is toegankelijk voor mensen die vanwege een beperking niet met het openbaar vervoer kunnen reizen en van de gemeente een indicatie hebben. Voor inwoners zonder Wmo-indicatie is vanaf 1-1-2017 het gebruik van de Regiotaxi als alternatief voor het openbaar vervoer niet meer mogelijk. Wel kunnen zij gebruik maken van de Vervoersservice van Stichting Welzijn in Kampen, Vloeddijk 79.

Leeftijd
Er is geen leeftijdsbeperking. Ben je beperkt en kun je geen gebruik maken van het openbaar vervoer  dan kun je een aanvraag doen om een WMO-vervoerspas.

Indicatie
De gemeente stelt de indicatie.

Gebruik van het Wmo-vervoer
Per jaar mag je 1500 km gebruik maken van het WMO-vervoer. De maximale afstand per rit is 25 km voor een enkele reis. Het startpunt of het eindpunt moet in de regio NW-Overijssel liggen. Tot die regio behoren de gemeenten Steenwijkerland,  KampenZwartewaterland (= HasseltGenemuiden en Zwartsluis) en Staphorst.

Kosten
De pashouders betalen voor het Wmo-vervoer bij Connexxion hetzelfde tarief als wat de reis per bus zou kosten. Dat is een instaptarief van € 0,90 en € 0,15 per kilometer.

Centraal nummer
Er  is één centraal nummer voor het reserveren van ritten, voor het stellen van vragen over het indienen van klachten: 0900-7897897. Het nummer kent de volgende opties: Optie 1: Reserveringen/Optie 2: voor informatievragen/ Optie 3: voor klachten.

Valys
Het gebruik van Valys  kan als u grotere afstanden wilt reizen, buiten de 5  OV-zones die u omringen. U moet een pas aanvragen en een WMO-vervoerspas hebben. U krijgt dan per jaar een persoonlijk km-budget toegewezen. U betaalt € 0,20 per km.

 

Scenario 2. Vervoersservice Welzijn Kampen

 

Toegankelijkheid
Inwoners van de gemeente Kampen van 65 jaar en hulpbehoevenden die niet met het OV kunnen.

Indicatie
Tijdens een gesprek bepaalt de St. Welzijn of iemand toegang heeft tot de Vervoersservice. 

Het gebruik van de vervoersservice
Men moet een abonnement kopen, dat € 25,00 per jaar kost. Daarmee heeft men ook toegang tot het gebruik van een scootmobiel en de klussendienst.
Een rit kost binnen de gemeente grenzen € 2,00 enkele reis.
Een rit met een bestemming buiten de gemeente kost 0,35 eurocent per km.
Ongeacht de afstand binnen Nederland. Enkele reis. Er is geen beperking aan het aantal km per jaar.

Werkwijze bij aanvraag
U kunt zich aanmelden voor de Vervoersservice door een formulier in te vullen aan de balie aan de Vloeddijk 79 te Kampen. Graag ontvangen wij daarbij een pasfoto zodat er een vervoerspasje gemaakt kan worden.

Contact en reserveren
Vervoersritten dienen minimaal 24 uur van tevoren aangevraagd te worden.
Hiervoor kunt u bellen op:
Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 12.00 en 13.00 tot 16.00 uur. T: 038 303 26 26

Overige diensten die onder het abonnement vallen
–  De Scootmobielpool
Als lid van de Vervoersservice kunt u gebruik maken van een scootmobiel. De kosten bedragen € 5,- per uitleen.
Een vrijwilliger komt de scootmobiel naar u toe brengen en na afloop weer ophalen. Dit met een maximum van twee keer 24 uur aansluitend. U vraagt een scootmobiel aan via het nummer        038 303 26 26.

 –  De Klussendienst
Naast de Vervoersservice en de Scootmobielpool kunt u ook gebruik maken van de Klussendienst.
Hiervoor kunt u contact opnemen via 038 33 255 50. Ook aan deze dienst zijn geen kosten verbonden, maar ook hier is een vrijwillige bijdrage van harte welkom.

Meedoenbon
De inwoner van Kampen met een netto-inkomen van maximaal  110% van het minimuminkomen kan bij de gemeente de Meedoenbon (maximaal 2 á € 50,–) aanvragen voor zichzelf, zijn/haar eventuele partner en    zijn/haar inwonende kinderen tot 18 jaar. De Meedoenbon kan worden gebruikt voor de kosten van het abonnement en de ritkosten.

Jan Zwols

< terug naar ‘Handig om te weten’

< terug naar “Menu Afdeling Kampen”

 

»                                           Info van de landelijke PCOB vindt u hieronder                                           «

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden