Oproep: stel u kandidaat voor de ledenraad

14 dec 2020 Alkmaar-Heiloo

Zoals u weet is Otto Magel al lange tijd lid van de ledenraad van de PCOB. In april 2021 vinden er voor deze raad verkiezingen plaats. Otto heeft aangegeven dat hij zich niet meer herkiesbaar stelt. Wij zullen in het voorjaar in de Bijklanken aandacht besteden aan zijn afscheid. Iedereen die
lid is van de PCOB (of lid wordt) kan zich opgeven als kandidaat voor de nieuwe PCOB-ledenraad. De ledenraad is het hoogste orgaan in de PCOB. Zij houdt toezicht op het beleid en bestuur van de organisatie en bepaalt zo mede het beleid van de vereniging. Hiertoe worden gemiddeld vijf vergaderingen per jaar gepland, die in het midden des lands plaatsvinden. De afgelopen jaren stond de samenwerking met de KBO vaak op de agenda. Het is van belang dat kandidaten de sociaal-christelijke uitgangspunten van de PCOB onderschrijven, over bestuurlijke ervaring beschikken
en zich aangesproken voelen om een bijdrage te leveren aan de vereniging PCOB.

Daarnaast dienen de kandidaten te beschikken over expertise op sociaal-maatschappelijk terrein, communicatief vaardig te zijn in woord en geschrift en voldoende digitaal onderlegd te zijn.

Solliciteren

Solliciteren kan door een mail te sturen naar de secretaris van de kiescommissie via het volgende e-mailadres: pcobkiest@gmail.com.
De kiescommissie ontvangt graag een motivatiebrief met CV en (pas)foto.
Een uitgebreid profiel voor de kandidaten kunt u vinden in het kiesreglement van de website (www.pcobkiest.nl).

Planning

Kandidaat stellen kan tot en met 8 januari 2021. Daarna zullen de gesprekken plaatsvinden. De kandidatenlijst moet op 22 februari 2021 worden vastgesteld. De stemweek is van 6 – 13 april 2021.

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden