Oproep aan minister Koolmees: geef duidelijkheid over pensioenakkoord

15 okt 2019 Landelijk

KBO-PCOB heeft samen met de  senioren- en pensioenorganisaties KNVG, NVOG, NOOM, FNV Senioren, CNV Senioren en ANBO een brief gestuurd aan minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. In de brief geven  zij erg teleurgesteld te zijn over de inhoud van de brief ‘Planning uitwerking pensioenakkoord’ die de minister vorige week aan de Tweede Kamer stuurde.

In de brief geven de organisaties verder aan dat er in de brief van de minister nog te veel onduidelijkheden staan. Hij wekt hiermee de indruk dat hij noodzakelijke besluiten voor zich uit schuift. ‘Het wordt tijd dat er duidelijkheid komt  over toezeggingen die gedaan zijn en over de afspraken gemaakt in de afgelopen maanden. Daarom vragen we van de minister op korte termijn een schriftelijke bevestiging hiervan’, stelt Manon Vanderkaa als directeur van KBO-PCOB.  ‘Het gaat om de belangen van veel mensen, en dat vereist duidelijkheid’.

Klik hier voor de brief die aan Minister Koolmees is gestuurd.

Dit bericht verscheen eerder op KBO-PCOB

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden