Ontmoetingsruimte realiseren? Praat mee!

16 sep 2021 Landelijk

Elkaar ontmoeten is van groot belang voor het welzijn van senioren. Juist als u met een aantal mensen of meerdere huishoudens bij elkaar woont in zogenoemde ‘geclusterde woonvormen’.
De financiering van een ontmoetingsruimte wordt nu als voornaamste knelpunt opgegeven door mensen die zo’n ruimte willen realiseren. Het gevolg is dat ze vaak niet van de grond komen. Vanuit de Woningbouwimpuls worden nu financiële middelen beschikbaar gesteld als bijdrage voor de bouwkosten van een ontmoetingsruimte. Dat kan een ruimte zijn in een nieuwe of bestaande geclusterde woonvorm voor senioren. Het aanvragen van deze financiële middelen moet wel gemakkelijk zijn. Daarom vragen we u om mee te denken!

De regeling van de overheid moet zorgen voor meer ontmoetingsruimten voor ouderen. Deze ruimten maken een grotere deelname aan allerlei activiteiten mogelijk. De toename van ontmoetingsmomenten zal naar verwachting het welzijn van senioren verhogen. Bovendien kan dit leiden tot meer onderlinge ondersteuning van de mensen die in en nabij de woonvorm wonen, bij het langer zelfstandig wonen.

Meepraten over de stimuleringsregeling

De overheid vraagt aan initiatiefnemers of zij mee willen kijken of de regeling praktisch uitvoerbaar is. Vanuit KBO-PCOB kijken we mee. Wellicht wilt u ook reageren. Omdat u van plan bent gebruik te maken van de regeling? Vanuit interesse? Omdat u ervaring heeft die u wilt delen?  Kijk voor meer informatie op: Stimuleringsregeling Ontmoetingsruimten Ouderenhuisvesting
Als we kunnen ondersteunen, laat het ons weten. De afdeling belangenbehartiging helpt u graag!

Dit bericht verscheen eerder op KBO-PCOB

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden