Noodfonds Ede kan helpen in geval van Nood

20 dec 2019 Ede/Lunteren

Soms raak je door omstandigheden financieel tussen wal en schip. Opeens staat u voor een grote uitgave, er komt een aanslag van de belasting, er zijn problemen met toeslagen, u heeft uw reserves net aan iets anders uitgegeven, u moet veel bijbetalen aan medische kosten, enz.

De gemeente Ede kent een heel aantal minimaregelingen waar u gebruik van kunt maken, en soms kan de diaconie van de kerk bijspringen. Maar als dat niet mogelijk is, en er is een acuut probleem of knelpunt, dan kan het Noodfonds wellicht helpen.

Noodfonds Ede is bedoeld voor eenmalige, individuele, kleinschalige, financiële noodvragen, waar geen andere opties voor zijn. Het gaat om een (bescheiden) bijdrage aan primaire levensbehoeften, die echt nodig zijn. De bijdrage is een steun in de rug, op weg naar stabilisatie of verbetering van de situatie. Incidentele financiële ondersteuning kan soms net genoeg zijn om erger te voorkomen.

Noodfonds Ede levert maatwerk en heeft geen vaststaande criteria. Wel zijn er twee belangrijke richtlijnen voordat we een aanvraag in behandeling nemen: het is zeer wenselijk als er een hulpverlener bij betrokken is, en eventuele andere voorzieningen zijn uitgesloten.

Heeft u wel eens financiële zorgen? Weet u niet goed waar u terecht kunt? Wilt u advies over mogelijke regelingen van de gemeente Ede? Wilt u weten of Noodfonds Ede u kan helpen?

U kunt altijd bellen om advies te vragen! Als er niet wordt opgenomen, spreek dan een bericht in, dan wordt u teruggebeld.

Noodfonds Ede | Contactpersoon: Lisan Verboom | 06 2114 3860 | info@noodfondsede.nl

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden