Nieuwsflits 17/3 PCOB Leeuwarden | Herinnering KBO-PCOB inspiratietour Heerenveen 22 maart 2022

17 mrt 2022 Leeuwarden

Nieuwsflits
PCOB-afdeling Leeuwarden
17 maart 2022

Samen sterker voor senioren in Nederland

Informatie van het bestuur van de PCOB-afdeling Leeuwarden aan de leden van de PCOB-afdeling Leeuwarden

Inspiratietour
Het is bijna zover, op dinsdag 22 maart vindt KBO-PCOB Inspiratietour in Heerenveen plaats. Tijdens deze ontmoetingsdag krijgt je inspiratie rond de thema’s zingeving, beweging, omzien naar elkaar en digitalisering. Hier kun je ook gelijkgestemden ontmoeten. Ook kun je informatie krijgen van de KBO-PCOB afdelingen bij jou in de buurt. Zoals van onze PCOB-afdeling Leeuwarden. Kortom, het wordt een geweldige dag.

Deelname is gratis en inclusief koffie, thee en een heerlijke lunch.

De ochtend wordt ingevuld met interessante (landelijk bekende) sprekers en ’s middags kun je workshops volgen met thema’s Het nieuwe besturen, Ledenwerving, de Academie en Belangenbehartiging. De bijeenkomsten in maart zijn in Almere, Heerenveen en Soest. In april komen we in Heiloo, Roermond, en Heinkenszand. Wij nodigen jou van harte uit om je aan te melden via onderstaande link. Neem vooral een vriend of vriendin, buurvrouw, buurman of familielid mee. De bijeenkomsten zijn gratis en voor alle geïnteresseerden, dus ook niet-leden! 

Wij verheugen ons erop dat we elkaar weer ontmoeten en kunnen inspireren en activeren, aldus Valerie Fredriksz & Max van de Ven van KBO-PCOB

Aanmelden is noodzakelijk!

Meer info en aanmelden

Je kunt zich ook telefonisch aanmelden via 030 – 3400 655. En mocht je gezellig iemand mee willen nemen? Dat kan! Ze kunnen zich inschrijven via https://www.kbo-pcob.nl/tour/ of via de KBO-PCOB servicetelefoon: 030 – 3400 655. Bereikbaar op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 10.00 tot 13.00 uur. 

Dinsdag 22 maart 2022. Wij heten jou dan graag welkom in Posthuistheater, Fok 78, 8441 BR Heerenveen. 

”Dat moeten jullie vaker doen!” “Wat een interessante ochtend, en zó fijn om weer echt bij elkaar te kunnen komen.” Zomaar wat uitspraken van deelnemers van de eerste inspiratie bijeenkomsten in het afgelopen najaar. Van maart is de KBO-PCOB weer verder gegaan met deze boeiende, inspirerende en gezellige (gratis) bijeenkomsten. Met inspirerende sprekers als Douwe Draaisma, Marjolein Verburg en Betsy Keizer. Kom je ook?

Het Programma in Heerenveen op 22 maart 2022
 09:30 uur            Inloop
10:00 uur            Douwe Draaisma
                               Professor dr. Douwe Draaisma is hoogleraar Geschiedenis van de Psychologie. Als psycholoog is hij gespecialiseerd in de aard en mechanisme van het menselijk geheugen. Hij schreef een aantal zeer succesvolle boeken die veelvuldig zijn vertaald waaronder ‘Waarom het leven sneller gaat als je ouder wordt’ en ‘De Heimweefabriek’. Draaisma geeft op onnavolgbare wijze lezingen over het geheugen.

10:30 uur            Pauze
10:45 uur            Marjolein Verburg
                                Groeide op in een muzikaal gezin en begon op jonge leeftijd met zingen. Marjolein was jarenlang lid van het succesvolle a capella ensemble Wishful Singing. Met Herman Finkers gaf zij een online-cursus Gregoriaans. Als Zorg-Zangeres zingt zij met mensen met dementie. Daarnaast helpt zij mensen met Long Covid bij het herstel door zang- en ademoefeningen. Ontdek samen met Marjolein hoe zingen uw leven kan verrijken.

11:15 uur            Pauze
11:30 uur            Betsy de Keizer
                                Betsy de Keizer is van professie makelaar. Als 75-plusser is ze een vrouw met veel ervaring, wijsheid en inzicht in maatschappelijke ontwikkelingen.  Als kbo-pcob-lid geeft zij met veel passie lezingen over de charme van het ouder worden. Hierbij laat ze zien hoe u dankzij technologische ontwikkelingen en hulpmiddelen, lang, comfortabel, zelfstandig en onafhankelijk in uw eigen huis kunt blijven wonen.

12.00 uur            Lunch
13.30 uur            Workshop De Academie óf Workshop Het nieuwe besturen
14.30 uur            Pauze
14.45 uur            Workshop Belangenbehartiging óf Workshop Ledenwerving

Let op                   Enige uitloop op het programma is mogelijk. 
Mocht u tussentijds weg willen dan is dat altijd mogelijk.
 – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Activiteiten PCOB Leeuwarden
Klik op pcob.nl/activiteiten

Website PCOB-Leeuwarden
Klik op pcob.nl/afdelingen/leeuwarden  Wanneer je vervolgens doorklikt naar de landelijke KBO-PCOB ontdek je wat er zich op landelijk niveau afspeelt en je leest allerlei artikelen die voor jou interessant kunnen zijn. Je kunt ons ook volgen op facebook PCOB Leeuwarden. Like onze facebookpagina

Contactgevens
Gerrit Krol
Voorzitter
gerritkrol@kpnmail.nl

Douwe Wagenaar
Secretaris
denewagenaar@lijbrandt.nl

Henk Halma
Penningmeester/ Webmaster
pcobleeuwarden@gmail.com

Jan de Vries
Ledenadministrateur
jhdevrieswiarda@gmail.com

Jeanet Dijkema – Reinders
Lief- en Leedcoördinatie
j.dijkema-reinders@outlook.com

Anne Sjoerd Bakker
Lid
asbakker5@hotmail.com

Website PCOB-afdeling Leeuwarden
pcobleeuwarden@gmail.com
pcob.nl/afdelingen/leeuwarden

Facebook
facebook.com/PCOBLeeuwarden

KBO-PCOB
kbo-pcob.nl

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden