Nieuwsbrief september 2022

21 sep 2022 Hardenberg

Afd. Hardenberg Heemse

                                                                                      

Nieuwsbrief  2022

 

Nieuw seizoen

Na een paar maanden rust is het seizoen 2022/2023 begonnen. Het bestuur hoopt dat u tijdens de tropische temperaturen wat koelte hebt kunnen vinden. Het PCOB werk heeft ook even stil gelegen, maar we hebben de draad weer opgepakt. We hopen er samen weer een goed seizoen van te maken. Het programma van activiteiten hebt u bij de vorige nieuwsbrief ontvangen en kunt u ook op de site ( PCOB.nl  afdeling Hardenberg – Heemse) vinden.

 

Goed om de data van de bijeenkomsten nog even te noemen . Dan kunt u ze alsnog noteren.

 

14 september, 12 oktober, 9 november, 14 december, 11 januari, 8 februari , 8 maart, 12 april.

 

Op onze eerste ledenbijeenkomst op 14 september om 14.30 uur in het “Klokhuis” van zorgcentrum Oostloorn komt een medewerker van Fysio Totaal met een speciaal programma voor ouderen.

We kennen allemaal de woorden als: ouder worden komt met gebreken, wijsheid komt met de jaren, krakende wagens lopen het langst, oud willen worden is beter dan jong willen blijven, je bent zo oud als je je voelt etc. Maar wat gebeurt er eigenlijk met ons lichaam naarmate we ouder worden en waarop heb je wel of geen invloed en hoe doe je dat dan? 

Aan de hand van de bekende wijsheden, neemt zij ons graag mee op reis door het biologische verouderingsproces van ons lichaam, de hersenen, het welzijn en onze gezondheid.

 

Mededelingen

 

  • De ledenbijeenkomst op 8 februari 2023 was nog niet ingevuld, maar we hebben inmiddels vogelkenner Johan Teinholt bereidt gevonden om over zijn hobby te komen vertellen.
  • Binnenkort start de Rabobank weer met de actie Club Support. Raboleden mogen weer stemmen op allerlei goede doelen/organisaties. Graag stemmen op onze PCOB. Ieder jaar mogen we meedoen en het levert ons een leuk bedrag op.
  • Ledenwerving is een punt van aandacht. Momenteel hebben we 67 individuele leden en 23 leefverbanden. Vooral de leeftijdsgroep van 55-70 jaar laat het afweten. Misschien kunt u mensen benaderen in uw omgeving.
  • Goed om te weten, speciaal voor leden van de lokale afdelingen van KBO of PCOB: niet alle leden ontvangen de landelijke Hebt u wel interesse dan  kunt u zich aan melden voor KBO‑PCOB.nu via
    www.kbo-pcob.nl/nieuwsbrieven

 

Heeft u vervoer nodig om op een ledenbijeenkomst aanwezig te zijn dan kunt u bellen naar : dhr E. Reiling 0523-638202 / 06-53184508 of dhr. J. Heetebrij 0523-237821

 

Mevr. M. Cuperus , voorzitter 06-13419230        margreet.c@kpnmail.nl

D.B. Vosjan-Seinen, secretaris. (0523-267597)    dinievosjan@hotmail.com 

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden