Nieuwsbrief PCOB afdeling Waddinxveen december 2023

1 dec 2023 Waddinxveen

Kerst is thuiskomen.
Je zou de neiging hebben tegen het einde van het jaar wat weemoedig te worden. Alles op te tellen wat er dit jaar weer gebeurd is. De oorlogen en de honger. De pijn van de techniek. De lange rij van mensen die moesten vluchten, te veel om op te noemen. Dan sta je een ogenblik stil en je vraag je af: wat is kerst voor mij? Misschien kunnen we de buitenkant even laten voor wat het is. Voorbij de franje en de kerstman, die er niets mee te maken heeft. Om dan te komen bij de Bron. De Bron van het leven.
Kerst, dat is komen bij het Kind. Kerst, dat is het Heimwee. Het hart dat heel diep beseft: ik zou zo graag thuis willen komen. En er is een Huis dat voor je klaar staat. Al is het maar een Stal. Maar misschien is een stal wel meer waard dan de duurste villa. We mogen onze handpalm openen naar het Licht. Een nieuw begin.

Een alles dragend Licht
Kerst is een bijzonder tijd. Misschien weten we nog niet half wat Advent is en wat Kerst is. Donkere dagen, jawel. Lange nachten, jawel. ’s Morgens wil het maar niet licht worden en ’s middags gaat het al weer schemeren. Net een paar uurtjes daartussen in, en zelfs dan is het nevelig. De hele dag de lamp aan. Donkere dagen: maar er is een alles dragend Licht. Dat Licht is anders, zo vaak lopen mensen met een lichtje: met Sint Maarten lopen ze allemaal met een lampion in de hand: lichtje dragen. En met Kerst een boom vol lichtjes. Al die mensen, ze dragen een lichtje. Maar hier is het Licht dat jou draagt.
Voor meer artikelen lees de nieuwsbrief nr 10 december 2023 januari 2024 PCOB afd Waddinxveen

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden