Nieuwsbrief oktober 2022

3 okt 2022 Maasdijk

Van de voorzitter
Op de dag dat koningin Elisabeth met veel pracht en praal in Windsor Castle wordt bijgezet naast  haar overleden man Philip in een graftombe schrijf ik dit stukje voor de nieuwsbrief.
Velen van u, misschien wel iedereen heeft herinneringen aan haar. Zolang was zij de koningin, zo lang was zij voor het Britse volk de rots in de branding .
Jong, misschien wel té jong werd zij koningin. Maar ze heeft er altijd voor gestaan, altijd gedaan wat goed was voor het gemenebest.
In de Bijbel lees ik dat zowel David  als Salomo veertig jaar regeerden. Ook een lange tijd . Veel hebben zij gedaan voor Israël. Het waren allebei koningen naar Gods hart.
Salomo vroeg aan de Heer voor wijsheid en inzicht om zijn volk te regeren. Niet om geld en roem.
Hij kreeg het allemaal, zijn vader David was een koning die veel oorlogen voerde. Hij schreef ook mooie psalmen. De bekendste is misschien wel psalm 23: “De heer is mijn Herder.”
Koningen en koninginnen ze zijn er al heel lang. Ze denken mee in het besturen van het land. Bezoeken mensen, leven mee, bezoeken allerlei dingen in het land.
Een nieuwe maand ligt weer voor ons. Dinsdagmiddag 18 oktober is weer de eerste middag in de Prinsenhof. We kijken er naar uit. Wij als bestuur vragen onze Heer , onze koning in de hemel of Hij dit seizoen onze gids wil zijn. Aan Zijn hand kunnen en willen wij voortgaan. Een fijne maand toegewenst.

Gerrit v.d. Lugt.

Onze zieken
Wij weten dat er verschillen de leden erg ziek zijn. Sommige worden thuis verpleegd en anderen kunnen niet meer thuis wonen omdat hun gezondheid dit niet meer toelaat. We wensen hen alle
Gods nabijheid toe. Kracht en sterkte omdat het allemaal soms net iets anders gaat als wij gedacht en gehoopt hadden. Probeer niet opstandig te zijn, maar probeer uw lot in handen van de Heer te leggen en te vertrouwen dat Hij ons nooit meer oplegt dan wij kunnen dragen.

Ledenmiddag 18 oktober in de Prinsenhof aanvang 14.30 uur
Renje en Frans van Rij uit Krimpen aan den IJssel,  verzorgen voor ons op dinsdagmiddag 18 oktober a.s. een presentatie over het land Guatemala (Midden Amerika). Omdat hun dochter daar woonde, hebben zij Guatemala 16 keer bezocht en daar ook vrijwilligerswerk gedaan. Eerst een scholingsproject voor werkende(!) kinderen en nu proberen zij arme families, die nu in een krot van plastic, karton en oude planken wonen aan een huis te helpen.
Zij vertellen ons over het land, over het (openbare) leven van de mensen daar en over het vrijwilligerswerk dat zij daar doen. Het land, de mensen, de cultuur en de geloofsbeleving zijn totaal verschillend in vergelijking met ons land.
Zij beloven ons een mooie vertelling, doorspekt met voorvallen en ervaringen en ondersteund en foto’s en filmmateriaal.
Er zijn ook artikelen te koop, die in Guatemala zijn vervaardigd. Het gaat om leuke hebbedingetjes die tegen lage prijzen gekocht kunnen worden Vergeet u dus niet uw portemonnee mee te nemen. De opbrengst is voor het vrijwilligerswerk in Guatemala.
Welvaart en armoede, het zijn thema’s in deze wereld en we lopen er steeds tegen aan, in ons eigen land én er buiten. 
Laat u door hen verrassen tijdens de middag van 18 oktober a.s.
Renje en Frans van Rij uit Krimpen aan den IJssel,
Vrijwilligers van de Stichting “Constru Casa” (zie www.construcasa.nl)  er naar uit zien om ons Maasdijkers te ontmoeten.

Terugblik bezoek Blankenburg tunnel
Woensdagmorgen 21 september hebben we met 41 mensen een bezoek gebracht aan het informatie centrum van de Blankenburgtunnel
Het was een zeer interessante morgen waarin we uitgelegd kregen over de bouw van de tunnel en alles wat daarbij komt kijken. Ook een bezoek op de bouwplaats compleet met veiligheid-hesje en helm werd door velen als heel informatie gevonden. Zeker ook door het mooie weer was het een zeer geslaagde excursie.

 

Meldpunt Westlandse seniorenbonden KBO en PCOB inzake WMO

KBO-PCOB Westland heeft het initiatief genomen een MELDPUNT op te zetten.

Bij dit meldpunt kunt u terecht met vragen, meldingen en klachten over de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). De gemeente is verantwoordelijk voor de uitvoering van de Wmo en dient een melding hulpvraag binnen 4 tot 6 weken af te ronden. De ervaring leert dat men beschamend met de eigen beleidsregels omgaat. Zo moet iemand die vandaag een aanvraag indient ‘standaard’ 12 weken wachten voor het verzoek in behandeling wordt genomen.
De gezamenlijke Westlandse seniorenbonden KBO en PCOB vinden deze situatie   onhoudbaar en onverantwoordelijk. Om de schaal van het probleem in kaart te brengen roepen wij iedereen die te maken heeft met wachttijden van meer dan 6 weken op, dit te melden via:
meldpunt.wmo.kbopcob@gmail.com of via 06-188 627 33.
Wat gebeurt er met uw melding? Allereerst gaan we vertrouwelijk met uw informatie om en alleen met uw toestemming nemen we verdere stappen als dat nodig is. Daarnaast kunnen onze KBO en PCOB ouderen adviseurs, als u dat op prijs stelt, helpen bij de behandeling van uw melding hulpvraag. Niet onbelangrijk we willen het probleem van de wachttijden oplossen en met de juiste feiten de gemeente bewegen de wachttijden snel te bekorten. meldpunt.wmo.kbopcob@gmail.com   of 06 188 627 33     
 

Ladys’Day 1 november 2022, Vertrek vanaf de Prinsenhof 9.45 uur
Ja dames, Het is weer bijna zover. Lady’s Day. Bij Van der Klooster Mode in Bodegraven.
Wat was het gezellig hé de vorige keer, en wat een mooie show kregen we te zien. 
Heb je ook weer zin om mee te gaan? Het wordt vast weer een heel gezellig uitje.
Kijken naar een mooie modeshow, ideeën opdoen , en misschien iets leuks kopen.
Dan wel snel opgeven, want vol is vol.
Omdat de vervoerskosten hoger zijn is de prijs iets hoger dan vorig jaar.
De kosten zijn dit jaar € 20.00 per persoon.
Je krijgt daarvoor
Allereerst
Koffie met gebak
Een hele mooie modeshow
Een lekkere lunch
Gezellig winkelen / een leuke quiz spelen
Als afsluiting een lekker advocaatje met slagroom

Vervoer met een luxe touringcar 
Wil je mee. Geef je dan snel op. Vul onderstaand strookje in  en doe dit met de € 20.00 in de brievenbus bij(aanbellen mag natuurlijk ook)
Loes Voogd  van den Rijnstraat 15 Maasdijk tel. 0174-528870   of 06 – 24980521

 

Gemeente Westland,KBO-PCOB,Vitis Welzijn, de bibliotheken, 
Seniorenraad, SeniorWebWestland hebben met elkaar een het initiatief genomen om de senioren digitaal vaardiger te maken.
Heeft u vragen over uw laptop, tablet of smartphone
dan kunt u bellen naar ,of binnenlopen bij ,de bibliotheek,
of het buurtinformatiepunt van Vitis Welzijn in de Prinsenhof
en daar uw vraag stellen.
Zij verwijzen u naar het juiste adres door.
Er is b.v. in de Prinsenhof op woensdagmiddag van 13.30- 15.30 uur      
een computerinloop waar u terecht kunt met uw vraag,
SeniorWebWestland is vanaf 4 okt. elke dinsdagmiddag van 14.00- 16.00 uur in de bibliotheek van Naaldwijk , maar u mag ook mij bellen  0174-5288

Tip ! Misschien iets voor u?
Op zondagmiddag 23 oktober  2022 in Naaldwijk.

Klik op onderstaande  link om de flyer goed te kunnen lezen 

digi flyer 23-10-2022

 

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden