nieuwsbrief november

24 okt 2021 Maasdijk

Op onze eerste bijeenkomst in de Prinsenhof dinsdag 19 oktober was mevrouw Jannie van Rijn onze spreekster.
Zij had een boeiend verhaal over het leven van Corrie ten Boom, een vrouw die onderdak bood aan Joden, een vrouwenkamp overleefde en daarna de wereld overtrok om te vertellen over vergeving en over Gods liefde.

Als ik de bijbel opensla kan ik op verschillende plaatsen lezen over vergeven.
Bijvoorbeeld Ezau die zijn broer Jakob zij bedrog vergaf over het eerstgeboorte recht.
Een stukje verder in Genesis 44 en 45 kon Jozef zich niet langer beheersen en maakte zich bekend aan zijn broers.
Zij waren bang dat hij zich zou wreken voor alles wat zij hem hadden aangedaan, maar hij omhelsden al zijn broers en zei niet boos te zijn.
Een stuk vergeving van jewelste.
En zo kom je in de bijbel veel teksten en verhalen tegen over vergeven. Het belangrijkste vinden we in het nieuwe testament. Daar vertellen de evangelisten hoe Jezus aan alle mensen vergeving schenkt, door aan het kruis voor ons te sterven.
Vergeven, het lijkt zo makkelijk, maar dat is het niet altijd. Soms kan het lang duren voordat je kunt praten over hetgeen je dwars zit.
Het is weleens nodig dat je een duwtje in de rug krijgt. Vergeten en vergeven zeggen we dan.
Was het altijd maar zo makkelijk. Een goede en zinvolle maand toegewenst.

Gerrit van der Lugt

Wij feliciteren Adrie en Katrien Vellekoop .
Zij waren maandag 25 oktober 65 jaar getrouwd.
Van harte gefeliciteerd met dit jubileum .
De PCOB wenst u nog een aantal gelukkige en gezonde jaren erbij.

Heeft u ook een huwelijksjubileum gevierd, maar wordt u hier niet genoemd dan wisten wij het niet, Maar ook u willen wij dan van harte feliciteren met dit jubileum. 

 

 

We denken ook aan onze zieken, thuis of in het ziekenhuis,
maar ook aan de mensen die op een doktersuitslag wachten
Mensen die alleen zijn, die moeten leven met een groot verdriet.
We wensen hen kracht en sterkte toe, maar bovenal Gods nabijheid,
dat ze die mogen voelen en ervaren in hun leven, en dan weten,
ik ben niet alleen. God is bij mij en Hij waakt over mij.
Ik hoop van harte dat u dit mag ervaren in uw leven.

 

 

Terugblik Lady’s Day
En eindelijk kon dan de touringcar met 45 dames op donderdag 21 oktober vanaf de Prinsenhof vertrekken voor een gezellige Lady’s Day.  En gezellig was het. In de bus werd heerlijk gekletst en zo kwamen we voor dat we het wisten bij v.d.Klooster mode aan, waar de koffie met gebak voor ons klaar stond. Daarna volgde een wervelende modeshow. Tijdens de lunch kon er over nagedacht worden wat we leuk vonden en graag wilde hebben. Terwijl de ene helft ging winkelen ging de andere helft van de groep een leuke Pub-Quiz spelen, waarmee een paar leuke prijzen te winnen waren. Na een uurtje werd er gewisseld.De dag werd afgesloten met een lekker advocaatje met slagroom, en gingen we weer richting Maasdijk. Omdat het zo leuk was hebben we gelijk maar weer een nieuwe datum gepland t.w. dinsdag 12 april. Zet deze datum alvast maar in je agenda.

 

Niet vergeten, noteer in uw agenda

 

De volgende bijeenkomsten zijn:
Dinsdag 17 november Jan v.d. Ent
Dinsdag 15 december Kerstviering
Dinsdag 18 januari rondje gouden eeuw
Dinsdag 16 februari Jaarvergadering daarna lezing over Toon Hermans
Dinsdag 16 maart Rondje Gouden eeuw
Dinsdag 12 april Lady’s Day
Dinsdag 19 april Bollentocht en pannenkoeken eten
Dinsdag 17 mei Lezing over de boekjes van W.G. van der hulst
Dinsdag 1 juni bustocht, lunch en varen door de Biesbosch

 Bijeenkomst 17 november in de Prinsenhof
 Aanvang 14.30 uur
 

Dinsdagmiddag 17 november komt Jaap v.d. Ent weer naar Maasdijk om te vertellen over zijn fietsreis naar Moldavië
Waarom fietsen naar Moldavië? Is het daar zo bijzonder? Via de stichting Zending over Grenzen ben ik met mijn vrouw al 3 keer naar Moldavië geweest voor bezoek aan ons sponsorkind en sponsor gezin. Je reist dan met de bus door een gedeelte van het land en dan komt al gauw de vraag in mij op, kan je hier ook fietsen? Reizen per fiets is heel iets anders dan met de bus en je komt meer in contact met de lokale bevolking. Dus besloot ik in 2016 om in 2018 daarnaartoe te fietsen en dan weer terug. Hoe ga je ernaartoe en wat wil je allemaal zien onderweg. Als eerste heb ik in de planning opgenomen om de hele Elbe te volgen tot aan de Bron. Fietsen langs bekende plaatsen zoals Cuxhaven, Hamburg, Wittenberg (Lutherstadt) en Dresden. Daarna via Tsjechië naar Krakow voor een bezoek aan het museum van Otto Schindler (Schindlers list). Dan via de Oekraïne naar het noorden van Moldavië (Briceni). Via binnenwegen naar de hoofdstad Chisinau. Het land is eenvoudig maar alle voorzieningen zijn er, hotels, supermarkten, pinautomaten en je kan ook gewoon bij de grote winkels pinnen. De mensen zijn behulpzaam en vriendelijk.
Na Moldavië weer terug naar huis via Roemenië, Hongarijë, Slovenië naar Zuid-Tirol. Daar wilde ik nog de Stelviopass beklimmen omdat het in 2016 mislukt was i.v.m. wegafsluiting. Een van de mooiste bergpassen met een hoogte van 2760m en 48 haarspeldbochten naar boven. Deze keer zonder problemen naar boven gefietst en daarna door naar Zwitserland en nog 9 bergpassen beklommen, waaronder de Furkapass (2436m). Via het meer van Genève naar Frankrijk om de bron van de Seine op te zoeken. Via Reims (bezoek aan de Kathedraal) en de Maas weer naar Ouderkerk aan den IJssel. Een prachtige reis, veel gezien en beleefd en prachtig weer.
7100 km gefietst, geen pech gehad en
ook niet ziek geweest.
We kunnen dus weer genieten
 van een prachtige fietsreis,
 Kijken met mooie beelden en luisteren naar Jaap
 die hier natuurlijk veel over te vertellen heeft.
 Van harte welkom.

 

 

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden