Nieuwsbrief november

25 okt 2022 Hardenberg

 

Nieuwsbrief                                   november 2022                     

 

Beste mensen,

Dit is alweer de op een na laatste nieuwsbrief van 2022. Wat gaat de tijd toch snel.

 

Terugblik leden bijeenkomst op 12 oktober 2022

Nadat de voorzitter ons welkom heeft geheten is het woord aan  mevr.  I. Hoogsteder.  Dhr. B. Hoogsteder zorgt ervoor dat de prachtige PowerPointpresentatie m.b.t. hun reis naar Santiago de Compostela goed tot zijn recht komt. In 2019 heeft dit echtpaar in zes en een halve week de tocht van Nijverdal naar Santiago de Compostela gefietst. Deze tocht wordt tegenwoordig vaak gemaakt om te bezinnen, een periode af te sluiten of als overgangsfase (denk hierbij b.v. aan pensioen). En wat was er onderweg veel te zien zoals: kerken, kathedralen, basilieken, wijnranken, zonnebloemen, kiwivelden, olijfbomen etc. En wat hebben ze veel “geleerd en ontvangen”,  b.v. elkaar helpen, een stapje terug doen kan best , goed communiceren met elkaar. Hun thema was inspireren en loslaten. En het was een zeer geslaagde en inspirerende middag!

 

Mededelingen

  • De Rabo Club Support actie heeft €112,37 opgebracht. Fijn dat u ons gesteund heeft!
  • Na afloop van de volgende ledenbijeenkomst gaan we naar de Chinees. Velen hebben zich al opgegeven. Mocht u zich nog niet hebben opgegeven , maar toch nog mee wilt eten , dan kunt u zich alsnog opgeven bij dhr. J. Heetebrij. ( tel:0523-237821

 

Volgende ledenbijeenkomst.

Deze is 9 november 2022. Donatie coördinator en IC verpleegkundige Geja van Lutterveld die voorlichting over orgaan- en weefseldonatie zou geven komt niet ,maar er komt een buitengewoon opsporingsambtenaar ambtenaar (BOA)en Handhaver Toezicht en Veiligheid Hardenberg spreken. De bijeenkomst zal weer gehouden worden om 14.30 uur in het “Klokhuis” van zorgcentrum Oostloorn.

 

Wist u dat:

  • Het betalingsverkeer voor het overgrote wordt digitaal gedaan en daarom heeft de verwerker Currence besloten de acceptgirokaart met ingang van 1 juni 2023 af te schaffen. Uiteraard zijn er alternatieven zoals: automatische incasso, overmaken via internetbankieren of betaling via een overschrijvingsformulier van de bank. Naar alternatieven wordt nog gekeken.
  • Er in de bibliotheek van alles te doen is. Van workshops, exposities  tot cursussen . Denk b.v. eens aan het:

Tabletcafé Bibliotheek Hardenberg

Voor iedereen die meer wil leren over de digitale wereld en de apparatuur die daarvoor gebruikt moet worden zoals een tablet, smartphone of laptop.

Het tabletcafé in Hardenberg is iedere eerste woensdag van de maand. Van 10.00 uur tot 12.00 uur.

OF:

De cursus Digisterker

Bij de overheid moet er steeds meer digitaal geregeld worden. Daarom organiseert de bibliotheek dit najaar ook twee keer de cursus digitaal sterker. Aanmelden kan via www. Bibliotheekhardenberg/activiteiten .

Heeft u vervoer nodig om op een ledenbijeenkomst aanwezig te zijn dan kunt u bellen naar : dhr E. Reiling 0523-638202 / 06-53184508 of dhr. J. Heetebrij 0523-237821

Mevr. M. Cuperus , voorzitter 06-13419230    margreet.c@kpnmail.nl

Mevr. D.B. Vosjan-Seinen, secretaris. (0523-267597)    dinievosjan@hotmail.com 

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden