Nieuwsbrief Maart – April

7 mrt 2024 Maasdijk

Van de voorzitter
Als ik dit stukje schrijf is het de eerste maandag van de maand Maart. Wat was dat een prachtige dag Volop zonneschijn, daar hadden we lang naar uitgekeken. Ook eens een dag geen regen, ook wel bijzonder. En toch werd het na de winter ineens een beetje voorjaar. Veel vorst is er niet geweest, het zal wel een vroeg voorjaar worden.
Volop narcissen, de bomen en struiken die al groen  worden. Heel de natuur ademt weer Gods grootheid uit. Daar worden we stil van.
 De grootheid van God voor ons, voor de natuur. Het is aan ons om met de natuur zo goed mogelijk om te gaan .Zuinig te zijn op de bloemen, bomen, bossen, planten en dieren.
Nadat God de aarde had geschapen zie Hij: “ Laten wij mensen maken die ons evenbeeld zijn, die op ons lijken. Zij moeten heersen over de vissen van de zee en de vogels van de hemel, over het vee, over de aarde en over alles wat daarop rondkruipt”.
Dat lees ik in Genesis 1 vers 26.

In psalm 121 lees ik : Ik sla mijn ogen op naar de bergen. Vanwaar komt mijn hulp. Mijn hulp komt van de Heer, die hemel en aarde gemaakt heeft.
Zo staat er veel in Gods woord over de schepping en over hoe wij met de schepping moeten omgaan.
Daar denk je toch wat meer aan met zo’n prachtige dag als vandaag.
Een prachtige dag, een fijne maand voor u allemaal.

Graag tot ziens op onze volgende bijeenkomst  dinsdag 19 maart in de Prinsenhof.

Gerrit v.d. Lugt

 

Met het samengaan met de ANBO zijn er een paar dingen verandert, zo ook het verschijnen van het  blad. Het verschijnt voortaan 8 keer per jaar, dus niet meer iedere maand. Heeft ook gevolgen voor het vermelden van de jarigen.
Hieronder een overzicht wanneer het blad verschijnt.

3 April/mei

4 Juni

5 Juli/augustus

6 September 

7 Oktober/november

8 December

Terugblik jaarvergadering en “Baggergoud”
Op onze jaarvergadering mochten we 69 mensen begroeten. Het reilen en zeilen van onze afdeling was vlot  besproken en na een tweede kopje koffie konden we gaan luisteren naar onze spreker van vanmiddag dhr. v.d. Bos. Hij had een boeiend verhaal over de goudstaven die tijdens de oorlog in het diepste geheim vervoerd moesten worden en die onderweg tussen Vlaardingen en Maassluis getorpedeerd werd. Voor de mensen die het nog eens na willen lezen dhr. v.d. Bos heeft er een boek over geschreven.

Volgende bijeenkomst dinsdag 19 maart in de Prinsenhof aanvang 14.30 uur.
Deze middag verwelkomen we een oude bekende, n.l. Jan v.d. Ent. We gaan weer mee met Jan op één van zijn mooie fietsreizen. Deze keer maken we een rondje Oost Europa. Een lange tocht van 6500 km. In 11 weken tijd gefietst. Belooft weer een mooi verhaal  te worden met mooie beelden om naar te kijken. Van harte bij u aanbevolen en ook niet leden zijn van harte welkom

Dinsdag 16 april Dhr. Mart Mosterd in de Prinsenhof aanvang 14.30 uur.
Dhr. Mart Mosterd komt vertellen over de Broekpolder en de Vlietland. Een natuurgebied dat vlakbij ons ligt, waar we misschien wel vaak door of langs hebben gefietst, maar waar we weinig van weten. Vanmiddag uw kans om daar verandering in te brengen . Kom luisteren en breng gerust iemand mee, 

Contributie 2024
Heel veel leden hebben inmiddels de contributie betaald, de penningmeester is daar heel blij mee, maar er zijn nog een aantal leden die het misschien vergeten zijn. 1wilt u het zo snel mogelijk doen? Voor een persoon € 34.00. Voor een leefverband € 55,00
NL 97 RABO 0149 1870 25. Bij voorbaat dank


Lief en Leed,
We denken aan de zieken, wensen hen heel veel beterschap toe,  en als dat niet meer mogelijk is dan heel veel kracht en sterkte om los te kunnen laten.
Voor de mensen met een groot verdriet ook zij heel veel sterkte toegewenst en troost en moed om  door te gaan.

Werf een nieuw lid en ontvang een VVV bon van € 10,00,  
De PCOB wil graag nieuwe leden, als u een nieuw lid aanbrengt ontvangt u een VVV bon van € 10,00. Altijd leuk om te krijgen, dus doe uw best.

Volg de gratis Digisterker cursus bij de bibliotheek
Er starten weer nieuwe cursussen. Bel naar de bibliotheek en meldt u aan.
Weet u al hoe u met uw DIGID moet werken dan is het volgende misschien iets voor u.

SeniorWebWestland  organiseert drie presentaties over

“Bewaar veilig uw bestanden “en Back-up maken
Gebeurt het u ook wel eens dat u iets doet op uw computer en in eens  alles kwijt bent?
Als het foto’s zijn of belangrijke bestanden dan bent u niet blij.
Kom naar de presentatie en leer wat u kunt doen zodat dit u niet meer overkomt.  
Vrijdagmorgen 22 maart in de bibliotheek in ‘ s- Gravenzande aanvang 10.30 uur
Zaterdagmorgen 23 maart in de bibliotheek in  De Lier aanvang 10.00 uur
Zaterdagmorgen 30 maart in de bibliotheek in Naaldwijk  aanvang 10.00 uur

Donatie van het Rabo Impactfonds voor de Westlanddag

Bestuursleden van de verschillende Westlandse afdelingen

PCOB Westland dag
Dinsdag 28 mei is er weer een Westland dag. We gaan we weer varen. Deze keer vertrekken we vanaf het hoofd in Maassluis. Daar moet u zelf naar toe komen, maar als het een probleem is om in Maassluis te komen dan gaan we regelen dat u met iemand mee kunt u rijden. Om mee te gaan hoeft u niet persé lid te zijn van de PCOB. Iedereen mag mee.  
Door de diverse donaties is de prijs ook dit jaar weer € 35,00 .
Wat krijgt u daarvoor?
We verwachten u vanaf 11.00 uur in Maassluis
We verwelkomen u met koffie met appelgebak
De lunch wordt aan tafel geserveerd en bestaat uit soep, brood met diverse soorten beleg en natuurlijk een kroket en een kopje  koffie of thee
’s middags nog een drankje naar keuze.
We varen naar de tweede Maasvlakte we zijn daar vijf jaar geleden ook geweest en gaan nu kijken wat er allemaal weer bijgekomen is.
Rond drie uur zijn we weer in Maassluis terug

Klik op onderstaande link om de aanmelding procedure te bekijken.

blad 6 nieuwsbrief maart

 

 

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden