Nieuwsbrief Maart 2022

22 feb 2022 Maasdijk

Van de voorzitter
Het heeft heel wat afgestormd de laatste vijf dagen. Het waaide zelfs zo hard dat heel het land vrijdagmiddag “op slot” ging. Er kwam een waarschuwing dat je maar beter binnen kon blijven.
De gevolgen hebben we hier en daar kunnen zien. Omgewaaide bomen, dakpannen eraf, huizen en gebouwen beschadigd. Terwijl ik dit schrijf is de atmosfeer weer een beetje tot rust gekomen. Een hele verademing na zo’n lang weekend met storm.
Als je de bijbel eropna slaat kom je ook een verhalen over storm tegen.
Misschien wel de bekendste storm
op het meer van Galilea. De apostelen Mattheus,
Marcus en Lucas schrijven er alle drie over.
We kennen het verhaal wel. De leerlingen en Jezus
gingen in het schip om naar de overkant te varen.
Er stak een hevige storm op, maar Jezus was moe
Hij sliep en zijn leerlingen maakte hem wakker
en zeiden: “We vergaan, help toch”. Jezus bestrafte
de wind en het werd weer rustig,
Het verhaal van Elia op de berg Horeb is ook speciaal. Dat lezen we in 1 koningen 19 Elia was bang voor Achab en Izebel en was de woestijn ingevlucht. Maar God riep hem en zei: “Elia, wat doe je hier?”. Elia vertelde zij verhaal en God zei: “Kom naar buiten” en God verscheen aan Elia in een zachte bries zo staat het er geschreven.
Niet in rook, of een aardbeving of een storm, maar in de stilte, in een zachte bries.
Ook in ons leven kan het vaak stormen. We weten het soms niet meer, en verlangen naar rust. Een zachte bries. Je mag hem er altijd om vragen, om rust, om steun voor de toekomst. Een fijne maand toegewenst.
Gerrit v.d. Lugt

Lief en Leed
Afgelopen maand zijn er twee PCOB leden overleden,
Maandag 7 februari is plotseling overleden dhr.  Joost de Jong.
Hij woonde in de Ruyterstraat 63 Maasdijk
Wij wensen de familie van Joost sterkte toe met dit verlies. Wij zullen Joost ook missen, hij bezocht trouw onze middagen.
Zondag 13 februari is Catrien Vellekoop plotseling overleden. Zij woonde samen met haar man Adrie in de A. Tasmanstraat 1. Wij wensen ook Adrie kracht en sterkte toe, nu hij alleen verder moet.
Het zal stil worden in huis zonder Catrien met haar opgeruimde en vriendelijke karakter, altijd in voor een praatje en veel van gezelligheid hield.  

Gelukkig mogen we weten dat zowel Joost als Catrien nu bij hun Hemelse Vader zijn.
Dat biedt troost in deze moeilijke tijd. Het zeker weten dat zij daarboven zijn en dat diezelfde Hemelse Vader de familie van Joost en Adrie ook nabij wil zijn met Zijn troost en met zijn liefde. Dat zij die moeilijke periode niet alleen zijn, maar dat die Hemelse Vader met hen meegaat, en hen geeft wat zij nodig hebben.

We denken ook aan de zieken, we weten dat er leden zijn die ernstig ziek zijn.  Ook hen wensen wij Gods liefde toe en de kracht van de Hemelse Vader om vol te houden.

Terugblik bijeenkomst 15 februari
Na een periode dat we niet bij elkaar mochten komen was het heel fijn dat het nu weer mocht. We konden onze jaarvergadering houden, die vlot verliep en daarna was Ds. Dick Peters onze gastspreker. Hij vertelde op een vlotte en humoristische wijze over het leven van Toon Hermans. Als afsluiting liet hij de show zien van Toon over Sinterklaas, deze was na al die jaren toch weer harstikke leuk om terug te zien.

15 maart bijeenkomst

De volgende middag wordt gehouden op dinsdagmiddag 15 maart  
Spreker Simon v.d. Burg onderwerp “Parels van Nederland”. Ook dan hopen wij u te mogen begroeten. We beginnen om 14.30 uur

Lady’s Day 12 april.
Het schiet al op.  12 april gaan we met de bus naar de van der Klooster mode en gaan we genieten van een wervelende voorjaarsmode show. Altijd weer leuk. Er zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar, dus wacht niet te lang, geef u op gezellig samen met uw zus, of buurvrouw, maakt niet uit, maar ga gezellig mee. Snel op geven, want dan zou de bus zomaar vol kunnen zijn. De kosten zijn €17,50. Doe een briefje met het geld in een enveloppe en doe dit door de brievenbus bij Loes Voogd, van den Rijnstraat 15
Heeft u nog vragen bel gerust 0174-528870. De vertrektijd leest u in de volgende nieuwsbrief.

Naar de bollen op 19 april
Uitgebreide informatie over de bollentocht leest u in het bijgevoegde A4 tje dat bij de nieuwsbrief zit. Vul de aanmeldstrook in en ga lekker mee. Genieten van het moois van de natuur en de gezelligheid van elkaar. Fijn hoor dat het weer kan, dus ga meegenieten. Ook voor deze tocht hoeft u niet persé lid te zijn van de PCOB. Iedereen is welkom, lid of geen lid ga gewoon mee, en na afloop lekker pannenkoeken eten in de Prinsenhof.

Thee, Taart en Tablet maandagmiddag 7 maart van 14.00- 16.00 uur in de Prinsenhof.
Hier kunt u alles over lezen in de bijgevoegde folder. De eerste bijeenkomst hebben we zondag 20 februari gehouden en ik kan u zeggen dat het voor de mensen die er waren een leerzame, maar ook leuke middag was. Heeft u nou nog vragen over een tablet of laptop of telefoon, snapt u iets niet, kom op 7 maart naar de Prinsenhof en we gaan u helpen. Wel even aanmelden bij Loes Voogd 0174- 528870 of bij Vitis Welzijn

Save de date (in gewoon Nederlands) schrijf de datum in uw agenda.
Op woensdag 1 juni 2022 houden we weer een Westlandse ontmoetingsdag.
We hebben een prachtig programma. Vertrekken met de bus vanaf de Prinsenhof naar Drimmelen en stappen daar op een rondvaartboot om te gaan varen door de Biesbosch. Op de boot staat er voor ons een heerlijke lunch klaar, kortom dit wordt ook weer genieten. Grote kans dat u weer een kennis of iemand die u lang niet heeft gezien die dag weer ontmoet. De prijs kan ik alvast verklappen zodat u alvast kunt gaan sparen. Ook voor deze dag heb ik een donatie aangevraagd en ontvangen van fonds 1818 en de projecten pot van de PCOB en daarom is de prijs voor de uitgaansdag net als andere jaren € 30 .00 p.p. alles inbegrepen. In de volgende nieuwsbrief krijgt u uitgebreide informatie hierover en gelijk het aanmeldingsformulier.

Nieuwe leden
Gerda de Jong, Ellie van Leeuwen en Ria Schulte zijn lid geworden van de PCOB Maasdijk. Hartelijk welkom bij onze afdeling. We hopen dat we je vaak op onze bijeenkomsten mogen ontmoeten. Wees welkom.

 

Mijn nieuws is op. Heeft u vragen, heeft u hulp nodig, wilt u graag bezoek? Bel een van de leden van het bestuur van de PCOB

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden