Nieuwsflits 17/11 | Ledenbijeenkomst 30/11 uitgesteld

17 nov 2021 Leeuwarden

Ledenbijeenkomst dinsdag 30 november uitgesteld

Nieuwsflits

PCOB-afdeling Leeuwarden
17 november 2021

Samen sterker voor senioren in Nederland

Informatie van het bestuur van de PCOB-afdeling Leeuwarden aan de leden van de PCOB-afdeling Leeuwarden

De ledenbijeenkomst dinsdag 30 november uitgesteld

Door de nieuwe coronamaatregelen én ons motto ‘Omzien naar Elkaar’ achten wij het niet verantwoorddat de ledenbijeenkomst op dinsdagmiddag, in het kerkelijk centrum Oase doorgaat op 30 november 2021.

Wat er dan niet door gaat is de lezing van lezing door Ehsan Momenzadah met als titel “Het verhaal van een vluchteling uit Afghanistan”. Zijn verhaal zou gaat over zijn moeizame vlucht uit Afghanistan en hoe hij in Nederland een sportschool heeft opgebouwd waar o.a. asielkinderen leren sterk en weerbaar te worden. Zo kunnen ze een positief leven opbouwen in hun nieuwe vaderland. Daarnaast ook de ontmoeting en de gebruikelijke onderdelen in het programma zoals opening, mededelingen, lief en leed en sluiting.

Helaas een moeilijke beslissing van het bestuur, hoe jammer dan ook de enige juiste beslissing, gezien de situatie waar we nog inzitten. De bijeenkomst met deze lezing is uitgesteld naar 2022.

Zegt het voort! Niet alle leden ontvangen deze informatie omdat zij niet bereikbaar zijn via de e-mail. Graag dit bericht mondeling aan elkaar door te geven.

Houd onze website en Facebook ook in de gaten voor de meest actuele informatie. Je hoeft geen lid te zijn om de berichten te kunnen lezen, hoe handig is dat .

Inspiratie tour KBO-PCOB Heerenveen op 30 november afgelast.

WE MOGEN ELKAAR WEER ONTMOETEN: KBO-PCOB GAAT OP TOUR: tot 3 december afgezegd.

Hoewel evenementen onder het huidige regime van de regering mogelijk zijn heeft de KBO-PCOB toch besloten de Inspiratiebijeenkomsten die gepland zijn tot 3 december af te gelasten. Dit omdat wij willen voorkomen dat te veel mensen bij elkaar samen zijn én er veel reisbewegingen plaatsvinden. Ook gaven sommige sprekers aan liever niet te komen.

Een moeilijke beslissing! KBO-PCOB staat voor Omzien naar Elkaar. Ontmoeting en inspiratie is daarvoor cruciaal. Op grote schaal is dat nu niet verantwoord.

De afgelaste bijeenkomsten gaat KBO-PCOB inhalen in januari/februari 2022. Blijf ons volgen. Ook via kbo-pcob.nl/tour

KBO-PCOB Academie
Op www.academie.kbo-pcob.nl vind je diverse interessante filmpjes rond de thema’s die ook in de inspiratietour aan de orde waren. Wilt u deze filmpjes zien, dan is het wel nodig dat jij je inschrijft op de academie.

KBO-PCOB is een vereniging voor en door senioren. Duizenden vrijwilligers zetten zich enthousiast in om andere senioren te helpen en steunen. De KBO-PCOB Academie ondersteunt deze vrijwilligers. Per thema en onderwerp kun je grasduinen in informatie, tips, goede voorbeelden en activiteiten waar je aan kunt deelnemen.

Thuisbingo in Sinterklaassfeer
De Sint is weer in het land. Daarom geeft William, presentator van de online Nationale ThuisBingo, de uitzending van woensdag 1 december een Sinterklaastintje. Hij draait dan 2 extra rondes en er worden 3 kadootjes verloot onder de bingo-winnaars van die dag. Dus: heb je een vol bingo-rijtje? Dan win je misschien wel iets! Speel je ook mee?
De online ThuisBingo wordt elke woensdag om 15.00 uur gespeeld.

Wil je in de week na de bingo gebeld worden voor een gezellig praatje? Klik dan tijdens het spelen op de blauwe ‘Bel me!-knop’ op het scherm.
denationalethuisbingo.nl


Website PCOB-Leeuwarden
Klik op pcob.nl/afdelingen/leeuwarden  Wanneer je vervolgens doorklikt naar de landelijke KBO-PCOB ontdek je wat er zich op landelijk niveau afspeelt en je leest allerlei artikelen die voor jou interessant kunnen zijn. Je kunt ons ook volgen op facebook PCOB Leeuwarden. Like onze facebookpagina

Contactgevens
Gerrit Krol
Voorzitter

Douwe Wagenaar
Secretaris
denewagenaar@lijbrandt.nl

Henk Halma
Penningmeester/ Webmaster
pcobleeuwarden@gmail.com

Website PCOB-afdeling Leeuwarden
pcobleeuwarden@gmail.com
pcob.nl/afdelingen/leeuwarden

Facebook
facebook.com/PCOBLeeuwarden

KBO-PCOB
kbo-pcob.nl

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden