Nepmail over belastingaangifte

8 mrt 2023 Waddinxveen

Nepmail over belastingaangifte

Pas op voor een mail waarin staat dat de storing bij de belastingaangifte is opgelost. Oplichters proberen via deze mail contact- en bankgegevens te achterhalen.
Sinds 1 maart kunnen Nederlanders hun belastingaangifte over 2022 doen. Dat deden mensen de eerste dagen massaal. Daaronder waren er problemen met inloggen op de website van de Belastingdienst. Oplichters spelen daar op in met een valse mail.

Scan code niet

In de mail staat dat er een document van de Belastingdienst in de Berichtenbox van MijnOverheid staat. Het onderwerp van het bericht is ‘Storing bij belastingaangifte opgelost’. Via een QR-code in de mail kan de ontvanger de Berichtenbox openen. Wie dat doet, komt op een website waarop om contact- en bankgegevens wordt gevraagd. De oplichters gaan zo met de gegevens aan de haal.
Scan de code niet en vul al helemaal geen gegevens in. De Belastingdienst vraagt nooit op deze manier om gegevens. Ga altijd direct naar de website van de organisaties.

Bron: SeniorWeb

 

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden