Middagreis Openluchtmuseum Warffum 17 mei 2022 #3

20 mei 2022 Leeuwarden

Verslag Middagreis Warffum door H. Balt*

Toen ik van mijn huis langs de singel fietste op weg naar De Hofwijck*, kwamen mij twee pramen* afgeladen met vrolijke mensen tegen. Toen dacht ik: dit wordt vast een heel mooie dag. De bus van de Birwa Tours stond al klaar, dus ik kon zo instappen, begeleid door Hofman* en Frans*.

Na een ophaalronde en een mooie route gevolgd te hebben, kwamen wij om half drie in Warffum in Groningerland aan. Eerst koffie met gebak en dan rondkijken hoe het vroeger was. Volgens mij geen weelde, maar misschien waren de mensen in die tijd wel gelukkiger in hun tijden dan wij nu met al onze voorzieningen en luxe. Wie zal het zeggen?

Om half vijf begonnen we mensen en rollators weer in te laden en Frans bleek niet alleen vrolijk, maar ook heel behulpzaam te zijn. Dan op weg naar Niebert naar restaurant ‘In de Klaver’. Half zes aanwezig, de tafel stond al gedekt. We hebben heerlijk gedineerd, het was pico bello!

Dan in een rustig tempo weer naar Leeuwarden, De route net omgekeerd als vanmorgen. Acht uur bij De Hofwijck en half negen thuis. Een hele mooie geslaagde dag!

Noot:

  • De Middagreis Openluchtmuseum Warffum was op dinsdagmiddag 17 mei 2022
  • H.J.Balt (82) deelnemer van de middagreis en ook lid van PCOB
  • Twee pramen van rondvaarten-leeuwarden.nl
  • Hofman, Thom is onze gastheer van PCOB-afdeling Leeuwarden
  • Frans is de naam van de buschauffeur

 

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden