Mantelzorgwoningen ook in toekomstvergunningsvrij

3 jan 2022 Landelijk

Minister Ollongren heeft toegezegd dat mantelzorgwoningen vergunningsvrij geplaatst kunnen blijven worden, óók als volgend jaar de nieuwe omgevingswet komt. KBO-PCOB vroeg hier samen met MantelzorgNL, ANBO en de Patiënten Federatie regelmatig aandacht voor. Alle organisaties zijn dan ook heel blij dat het gelukt is en we niet weer terug gaan naar een situatie dat gemeenten mantelzorgwoningen weer vergunningsplichtig kunnen maken.

De VVD en GroenLinks hebben zich hier hard voor gemaakt. Na verschillende lobbybrieven, debatten in de Tweede Kamer en kritische Kamervragen over de positie van mantelzorgwoningen in de nieuwe omgevingswet, was de minister overtuigd.

Mantelzorgwoningen
Door een mantelzorgwoning kan men voor elkaar zorgen wanneer dat nodig is, zonder reisafstand. Jaarlijks is er een verdubbeling van het aantal vragen over mantelzorgwoningen bij de Mantelzorglijn van MantelzorgNL. Een signaal dus mensen de behoefte hebben om dichtbij elkaar te wonen om voor elkaar te kunnen zorgen.

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden