Luister naar senioren van vandaag en morgen

19 mrt 2021 Landelijk

Met de (voorlopige) verkiezingsuitslag in de hand doet seniorenorganisatie KBO-PCOB een oproep aan alle partijen die de komende vier jaar in de Tweede Kamer zitten: Luister naar de senioren van vandaag en morgen en ga er mee aan de slag! Marcel Sturkenboom, directeur KBO-PCOB: “Wil Nederland klaar zijn voor de groeiende groep senioren in 2030, dan moeten de partijen en het nieuw te vormen kabinet daar nu mee aan de slag gaan. Niet alleen voor de senioren van nu, maar ook voor die van de toekomst.”

Uit eerder onderzoek van KBO-PCOB, vlak voor de verkiezingen, blijkt dat met name koopkracht (AOW en pensioenen), wonen en zorg & welzijn de belangrijkste thema’s voor senioren te zijn. Maar ook de klimaatproblematiek en het voorkomen van een tweedeling in de maatschappij tussen jong en oud werden vaak genoemd.

Minister voor Ouderenzaken
Voor het nieuwe kabinet heeft KBO-PCOB de wens dat er een minister voor Ouderenzaken komt. Sturkenboom: “En die functie mag wat ons betreft ambitieus zijn. Deze kijkt niet alleen naar de zorgkant, maar ook bijvoorbeeld naar de bouw van seniorenwoningen en naar de AOW en pensioenen. De komende vergrijzingsgolf kent vele uitdagingen. Let wel, hierbij is het dan ook heel belangrijk om dan niet alleen óver ouderen te praten, maar vooral mét hen.”

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden