Ledenmiddag 28 mei 2018 – Ikonen – Marijke Alkema

16 mei 2018 Ede/Lunteren

Op de laatste ledenmiddag van dit seizoen zal Marijke Alkema voor ons een presentatie verzorgen. Zij schrijft daarover: ”Mijn naam is Marijke Alkema, geboren in Ermelo september ’44, later verhuisd naar de oostelijke Veluwerand. Na mijn opleiding tot docent Nd (tekenen en stof versieren) ben ik gaan lesgeven aan de huishoudscholen van Ermelo, Nijkerk en Bunschoten- Spakenburg.

Daarmee ben ik gestopt toen mijn gezin groter werd en ben toen gestart met thuis lesgeven aan groepen. Zelf bleef ik les nemen om zoveel mogelijk op de hoogte te blijven van de ontwikkeling op expressiegebied.

In de jaren negentig heb ik tijdens mijn studie Levensbeschouwing, Kunst, Cultuur aan de Hoge School Holland, (later Theologische Academie) te Amsterdam ontdekt dat de relatie tussen deze drie aandachtsvelden mij boeide. Ik houd me dan ook graag bezig met de uitleg en overdracht van kunst uit het verleden naar het nu en niet alleen in verhaalvorm, ook door middel van het schilderen van ikonen. Religie en kunst en cultuur gaan in deze tak van de schilderkunst hand in hand: er valt een heleboel van te vertellen en over te leren.

Concluderend kan ik zeggen dat schilderen en tekenen in alle aspecten mij bijzonder boeit en dat het begeleiden van mensen hierin mij veel voldoening geeft”.

Wij nodigen u van harte uit voor deze bijeenkomst. Neem ook gerust iemand mee uit uw familie – of vriendenkring. We hopen weer velen van u te mogen ontmoeten.

Jacomien Wijnbergen

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden