Ledenmiddag 23 februari 2023, 14.30 uur

30 jan 2023 Zwijndrecht

Stichting Ambulance Wens Nederland

Nog één keer in je eigen tuin rondkijken, de zee zien of een concert bijwonen. Stichting Ambulance Wens vervult de laatste wens van niet meer mobiele terminale patiënten die niet lang meer te leven hebben. Het gaat soms om hele kleine dingen die voor een terminaal zieke patiënt heel belangrijk maar eigenlijk niet meer mogelijk zijn. Omdat hij of zij niet meer mobiel is en niet op een gewone manier vervoerd kan worden.

Stichting Ambulance Wens is een groep van zo’n 270 medisch geschoolde vrijwilligers die dagelijks gratis laatste wensen vervullen van terminale patiënten met behulp van speciaal daarvoor ontwikkelde ambulances.

De missie van de Stichting is om iedere patiënt die aandacht te geven die hij/zij verdient, zodat de patiënt niet hoeft te overlijden zonder dat één laatste wens is gerealiseerd. Door het meemaken van deze gebeurtenis kan er wellicht voor de patiënt zelf en diens omgeving weer een beetje licht komen in die laatste dagen. Levenskwaliteit toevoegen aan die laatste periode, zodat een klein deel van de ellende even opzij gezet kan worden.

Over dit mooie werk geven directeur Kees Veldboer jr. en een vaste groep van vrijwilligers lezingen door het hele land. Eén van hen komt bij onze afdeling PCOB een presentatie verzorgen op donderdag 23 februari. We beginnen weer om 14.30 uur en eindigen tegen de klok van half vijf.

We zijn te vinden in de zaal van de Maranathakerk aan de Koninginneweg 1A in Zwijndrecht. We hopen dat velen de weg hiernaar weten te vinden om deze interessante presentatie bij te kunnen wonen. Breng gerust een vriend(in) of kennis mee want ook gasten zijn bij ons van harte welkom!

Tot ziens op donderdag 23 februari.

Met een hartelijke groet, namens het bestuur, Ina de Bruin

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden