Ledenmiddag 21 januari 2019 – Onderwijs vroeger en nu – Gerard Leijsen

3 dec 2018 Ede/Lunteren

De heer Gerard Leijsen is 40 jaar in het christelijk lager- en basisonderwijs werkzaam geweest als onderwijzer en directeur op verschillende scholen.

In de presentatie wordt de geschiedenis van de lagere school behandeld in woord, beeld en filmpjes met nadruk op de laatste honderd jaar.

De volgende aspecten komen o.a. aan de orde: onderwijs vóór 1800, de schoolstrijd, aap – noot- mies, Ot en Sien, oude schoolplaten, De ontwikkeling van het zaakonderwijs, reken- en leesonderwijs, straffen en belonen, nuttig handwerken, rapporten, schoolreizen en zingen.

Te veel om op te noemen. Ik hoop dat het een feest van herkenning zal worden.

Er worden oude schoolspullen tentoongesteld, maar het zou leuk zijn als u ook iets meeneemt uit die ‘goede’ oude schooltijd.

Ik wil u van harte uitnodigen om die presentatie mee te maken. Neem gerust iemand mee uit uw vriendenkring of schooltijd.

Invoegen foto Gerard Leijsen

Plaats en tijd ledenmiddagen

De ledenmiddagen beginnen om 14.30 uur en duren tot uiterlijk 16.45 uur. Plaats is Ons Huis, Hovystraat 2, Ede. Vanaf 14:00 uur staan koffie en thee klaar. Als u niet zelf kunt zorgen voor vervoer, neem dan contact op met dhr. H. Laanstra, tel. 0318 – 65 27 72.

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden