Ledenmiddag 18 november 2019 – Met Bach op weg naar Kerst – Ds. Jan Heine

5 nov 2019 Ede/Lunteren

De ledenmiddag van 18 november is een samenzijn met beeld en muziek, met schilderijen, brieven en Bach.

Het Weihnachtsoratorium is een bijzonder werk. Daarvoor gaan we – per beeld – naar Leipzig waar het ooit geschreven is door Johann Sebastian Bach. We gaan met elkaar een kleine rondgang maken langs de componist, door Leipzig en door dat indrukwekkende Kerstwerk. Luisteren naar een aantal fragmenten.

Ondertussen staan we ook nog af en toe voor een kunstwerk, van langer of van korter geleden, dat het geboorteverhaal van Jezus uitbeeldt.

Er worden een paar brieven voorgelezen, aan de vrouw van de herbergier van

Bethlehem, aan de herders, aan de engelen, aan de mens die wij, u en ik, nu

geworden zijn, terugkijkend in de achteruitkijkspiegel.

Ons een moment laten vullen met het oude verhaal, dat hier en nu gloednieuw wil zijn! Óns verhaal! Aldus ds. Jan Heine uit Bennekom die onze gids zal zijn.

Van harte uitgenodigd om die middag te komen. En neem gerust iemand mee uit

uw vrienden- of kennissenkring. Welkom!

Plaats en tijd

De ledenmiddag begint om 14.30 uur en duurt tot uiterlijk 16.45 uur. Plaats is Ons Huis’, Hovystraat 2, Ede. Vanaf 14:00 uur staan koffie en thee klaar. Als u niet zelf kunt zorgen voor vervoer neem dan contact op met dhr. H. Laanstra, tel. 0318 – 65 27 72.

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden