Ledenmiddag 16 september 2019 Market Garden door Gert Sleeuwenhoek en Wil Lamers

7 okt 2019 Ede Lunteren

In september a.s. is het 75 jaar geleden dat er in onze omgeving op grote schaal luchtlandingen plaats vonden bij Wolfheze en op de Ginkelse hei bij Ede.

Tien dagen lang vond er in Oosterbeek en omgeving een bloedige veldslag plaats waarbij duizenden burgers en militairen de dood vonden. Bij de verkeersbrug in Arnhem, nu de John Frostbrug genaamd, werd vier dagen lang fel gevochten totdat de Britse para’s zich moesten overgeven aan de Duitse tegenstander.

De meesten van u zullen wel enigszins bekend zijn met het verloop van wat we de slag om Arnhem zijn gaan noemen. Op 16 september a.s. krijgt u dan ook geen verslag van de strijd doen maar vooral persoonlijke verhalen van mensen, burgers en militairen, die in Arnhem, Oosterbeek, Wolfheze en Ede woonden of verbleven gedurende de gevechten. Samen met de heer Wil Lamers gaat Gert Sleeuwenhoek u daarvan vertellen en beelden laten zien. De heer Lamers vertelt hoe hij als jongen van 7 jaar die vreselijk dagen beleefde.

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden