Ledenmiddag 15 oktober 2018 – Kinderen van de Evenaar – Linda Ubels en Corrie Stam

9 okt 2018 Ede Lunteren

Linda en Corrie hebben in 2013 de Stichting Kinderen van de Evenaar opgericht. Hiermee ondersteunen zij Villa Ticca in Quito in Ecuador. De stad ligt die op bijna 3.000 meter hoogte ligt en ook nog eens bijna op de evenaar. Daar worden kansarme kinderen op professionele wijze begeleid en kunnen ze zich ontwikkelen zoals een kind verdient. Ze ontvangen voedzame maaltijden en worden medisch begeleid. De veelal alleenstaande en minderjarige moeders kunnen hun opleiding afmaken of werken terwijl de kinderen op deze veilige plek zijn. Villa Ticca is financieel afhankelijk van donaties uit Nederland.

Zij proberen ieder jaar Villa Ticca te bezoeken. Zo’n reis – die betalen ze natuurlijk zelf- is voor hen een cadeautje. Dit kleurrijke land met z’n gastvrije mensen geeft hun zoveel energie. Ze ontmoeten er de kinderen en het personeel van Villa Ticca. Inmiddels zijn ze er al heel wat keren geweest en omdat het zo’n kleine organisatie is, zien ze meteen waarvoor ze het doen en waaraan het geld besteed wordt. Dat is fantastisch. Ze draaien tijdens zo’n reis zoveel mogelijk mee in Villa Ticca en de betrokkenheid van het lokale personeel en de vrijwilligers doet hun wel wat!

Tijdens bezoeken bij de kinderen thuis merken ze dat de mensen het fijn vinden hen weer te zien. Ze ervaren dat het niet eenmalig is wat ze in Nederland voor hen willen betekenen maar dat ze continuïteit proberen te bieden en daar zijn ze blij mee. Zij zijn dan weer diep onder de indruk van hoe deze mensen het klaarspelen om in hun armoede zo positief te blijven. Zij komen wel bij gezinnen waar ze met 5 personen in 1 bed slapen en dan ook nog eens zonder matras…

De Kinderen van de Evenaar verdient geld door o.a. fair trade alpaca sjaals en plaids uit Ecuador te verkopen. Deze kopen ze zelf in bij verschillende kleine Indiaanse familiebedrijven. Ook verkopen zij fairtrade en kleurrijke (cadeau)artikelen van vilt of stof.

Als u dit gelezen hebt, hoop ik dat u ook benieuwd bent om te horen wat onze plaatsgenoten Linda en Corrie te vertellen hebben. In de pauze en na afloop is er ruimschoots de gelegenheid om de meegebrachte artikelen te bekijken en te kopen.

U bent van harte uitgenodigd. Neem ook gerust iemand mee uit uw vriendenkring of buurt.

We hopen weer velen te mogen ontmoeten.

Jacomien Wijnbergen

Plaats en tijd

De ledenmiddag begint om 14.30 uur en duurt tot uiterlijk 16.45 uur. Plaats is Ons Huis, Hovystraat 2, Ede. Vanaf 14:00 uur staan koffie en thee klaar. Als u niet zelf kunt zorgen voor vervoer neem dan contact op met dhr. H. Laanstra, tel. 0318 – 65 27 72.

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden