Ledenbijeenkomst 20 januari 2020 – Ethiopië, arm, land met bijzondere cultuur – Ale Sierksma

20 dec 2019 Ede/Lunteren

Tijdens zijn rondreis door het noorden van Ethiopië in 2011 zag en hoorde Ale Sierksma heel veel uit het verleden. De geschiedenis begint al voor het bezoek van de koningin van Scheba aan koning Salomo zo’n 3000 jaar geleden. Wie is haar zoon? Heeft die zoon de ark uit de tempel meegenomen? Dat staat in een boek dat voor de Ethiopiërs net zo heilig en waar is als de Bijbel. Dat boek wordt bewaard in de heilige stad Axum.

Nog een heilige stad: Lalibella. Daar staan minstens 12 kerken, uitgehouwen in de rotsen. Men zegt door koning Lalibella in 23 jaar. Maar archeologen denken dat de bouw van deze kerken eeuwen geduurd heeft.

Een bezoek aan Ethiopië zonder een bezoek aan Lucy kan echt niet. Dus moet je naar het Nationaal Museum met een tentoonstelling over de vondsten van de oudste mensen, gedateerd op 3,5 miljoen jaar geleden.

Zo maar enkele hoogtepunten. Maar er is meer. Zeker als je wandelt door de Semien Mountains (3500 m hoog) en als de waterdruppels van de watervallen van de Blauwe Nijl je besproeien. Ook als je de mensen, zoals de Falasha’s ontmoet met hun koeien, geiten, ezels en dromedarissen.

Ook de dieptepunten zul je beleven. De wegen zijn niet allemaal geasfalteerd. Kuilen ? Ja zeker. Stof? Heel veel. Hotels? Niet altijd schoon. Soms warm water. Toiletten? Gat in de grond. En doorspoelen met een kan water.

Al met al wordt het verhaal van het bezoek aan Ethiopië een geweldig avontuur.

Van harte uitgenodigd om op de ledenmiddagen te komen. En neem gewoon iemand mee.

Plaats en tijd ledenmiddagen

De ledenmiddagen beginnen om 14.30 uur en duren tot uiterlijk 16.45 uur. Plaats is Ons Huis’, Hovystraat 2, Ede. Vanaf 14.00 uur staan koffie en thee klaar. Als u niet zelf kunt zorgen voor vervoer neem dan contact op met de heer H. Laanstra, tel. 0318 – 65 27 72.

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden