Laat zien dat er een koopkrachtig pensioen komt

27 okt 2022 Landelijk

Op 2 november wordt in de Tweede Kamer de Wet Toekomst Pensioenen (WTP) plenair behandeld. Dit debat is een van de laatste fasen in de behandeling van de WTP. Samen in de Seniorencoalitie volgt KBO-PCOB de ontwikkelingen rond deze nieuwe pensioenwet op de voet. Zo ook de kernkwestie waar het allemaal om is begonnen: een koopkrachtig pensioen. In een gezamenlijke brief aan de Tweede Kamer merkt de Seniorencoalitie op deze belangrijke kwestie nog niet (goed) geregeld is.

De Seniorencoalitie, bestaande uit KBO-PCOB, ANBO, Koepel Gepensioneerden en NOOM, laat in de brief weten wat een koopkrachtig pensioen zou moeten betekenen, namelijk koopkrachtbehoud bij een ‘normale’ inflatie van 2% en enkele andere veronderstellingen. Tot dusver heeft de minister helaas nog niet weten aan te tonen dat hier sprake van zal zijn in de WTP. In een berekening van de minister (zie onze brief) komt weliswaar koopkrachtbehoud tot stand, maar pas met een beleggingsbeleid dat onwenselijk, zo niet onaanvaardbaar riskant is.

Voor de Seniorencoalitie maakt de WTP op deze manier feitelijk niet waar wat was beloofd: een koopkrachtig pensioen in “normale” omstandigheden. Het is voor ANBO, KBO-PCOB, Koepel Gepensioneerden en NOOM, dan ook onbegrijpelijk dat het parlement deze wet zou aannemen als die niet aan deze centrale doelstelling voldoet.

–> Lees hier de brief, ook met alle andere kritische kanttekening van de Seniorencoalitie

Dit bericht verscheen eerder op KBO-PCOB

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden