Laat de ouderenzorg niet gebukt gaan onder bezuinigingen

14 sep 2023 Landelijk

Bezuinig de komende jaren niet op de ouderenzorg. Dat stelt de Seniorencoalitie, waar KBO-PCOB deel van uitmaakt, in een brief aan de Tweede Kamer. De brief is opgesteld omdat de Tweede Kamer op 14 september debatteert over de toekomst van de ouderenzorg.

Dreiging voor kabinetsperiode t/m 2028In aanloop naar de verkiezingen van 22 november 2023 circuleren er allerlei voornemens om te bezuinigen op de ouderenzorg. De Tweede Kamer heeft daarom al een brief van het kabinet over het financiële kader voor de Wet langdurige zorg (Wlz) controversieel verklaard, maar er zijn ook andere rapporten die aandringen op bezuinigingen. De dreiging dat sommige partijen deze ideeën in de volgende kabinetsperiode in de praktijk willen brengen, is reëel.

Eerst maar eens een goed ouderenbeleidIngrid Rep (directeur KBO-PCOB): “We mogen de mensen die afhankelijk zijn van de ouderenzorg niet gebukt laten gaan onder bezuinigingen.” De Seniorencoalitie heeft de Tweede Kamer daarom opgeroepen om zich uit te spreken tegen het opleggen van bezuinigingen aan de ouderenzorg. Ook het bij voorbaat opleggen van algemene bezuinigingsdoelstellingen in de gezondheidszorg, waarvan dan vervolgens een deel terechtkomt in de ouderenzorg, wijst de Seniorencoalitie af. “De voorwaarden voor een goed ouderenbeleid zijn nog niet eens op orde, dáár moet een nieuw kabinet straks na de verkiezingen als eerste mee aan de slag”, aldus Ingrid Rep.

Lees de brief seniorencoalitie debat ouderenzorg.

Dit bericht verscheen eerder op KBO-PCOB

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden