Korte dagtocht op donderdag 20 april.

29 mrt 2023 Hardinxveld-Giessendam

Korte dagtocht

D .V. donderdag 20 april 2023

W e starten dit reisseizoen met een korte dagtocht met een leuke, interessante bestemming, een heerlijke lunch en een ritje in de omgeving. Voor het avondeten bent u dan weer terug in het dorp. Misschien bent u nooit eerder mee op stap geweest met de PCOB of ziet u er tegenop om een lange dag van huis te zijn. Dan biedt deze dagtocht wellicht een goede gelegenheid om een keer mee te gaan. Van harte welkom!

N adat we allemaal een plekje hebben gevonden in de bus van Snelle Vliet vertrekken we naar Ridderkerk. Hier worden we verwacht in het sfeervolle pand van Chocolade Atelier Van Noppen. Dat wordt een ochtend vol heerlijke geuren en smaken!

Dit bedrijf is specialist op het gebied van chocolade maken, van allerlei bonbons tot uiteenlopende chocoladefiguren. Werkelijk alles kunnen ze namaken van chocolade. We zien een enthousiaste chocolatier aan het werk, die vol passie van alles vertelt en demonstreert over zijn ambacht. Niet alleen een lust voor het oog, we gaan ook proeven.

Voor de lunch rijden we richting de beroemde Kinderdijkse molens. Bij restaurant De Klok staat een rijkgevulde koffietafel voor ons klaar met luxe broodjes en kroket.

Onderweg naar Hardinxveld maken we een rit dwars door de voor ons zo vertrouwde Alblasserwaard. Een typisch Hollands landschap met groene weiden en zwartbont vee, knotwilgen en historische boerderijen. Om 15.30 uur hopen we weer terug te zijn in ons dorp.

Gaat u ook mee?

Meldt u dan aan bij Hester Baks, tel. 06 52646092 of via e-mail, bakshester@gmail.com

Prijs: € 43,00 pp. Dit bedrag dient u voor 13 april 2023 te hebben overgemaakt op bankrekeningnummer NL65 RABO 0325.0509.29 t.n.v. Reiscommissie PCOB Hardinxveld- Giessendam, onder vermelding van dagtocht 20 april 2023.

Prijs is inclusief:

* touringcar met chauffeur
* koffie/thee met lekkers
* bezoek, demonstratie en proeverij bij Chocolade Atelier Van Noppen
* lunch bij restaurant De Klok in Kinderdijk
* fooi voor de chauffeur

Opstapplaatsen:

* 8.45 uur: Rembrandthof
* 8.55 uur: Station
* 9.00 uur: Weideveld
* 9.05 uur: Jacobsweer
* 9.10 uur: Peulenplein

Deze dagtocht is geschikt voor uw rollator

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden