Kort nieuws

1 jan 2024 Bennekom

 

Ledenwerving

Werf een nieuw PCOB-lid en ontvang allebei een VVV Cadeaukaart ter waarde van €10,00

De PCOB kan heel goed nieuwe leden gebruiken. Het is natuurlijk helemaal leuk als dat uw buurman of iemand uit uw vriendenkring is. Zodat u samen kunt profiteren van de voordelen en diensten van de PCOB en ook nog een VVV cadeaukaart ontvangt.

De speciale lid-werft-lid-bon staat in het maartnummer van PCOB Magazine (op pagina 45) en op deze website.

 

Opella ontmoetingsgroep

Leeftijdgenoten ontmoeten is soms voor ouderen niet gemakkelijk. Voelt u zich wel eens eenzaam, somber of heeft u behoefte om er even uit te zijn? Dan is de ontmoetingsgroep in de Huiskamer in het Zorgpunt in Bennekom misschien iets voor u.

Elke dinsdag en donderdag van 10.00 tot 12.00 uur organiseert Opella een moment van ontmoeting.
De ontmoetingsgroep in de Huiskamer is voor 70-plussers die zelfstandig wonen.
U kunt de ontmoetingsgroep zien als een laagdrempelige vorm van dagbesteding. Voor deelname aan de ontmoetingsgroep vragen wij 2 euro per keer per persoon

Aanmelden kan bij de coördinator Heidi Spans, hspans@opella.nl of via het Opella Servicepunt, 0318 752222

Lees hier de flyer.

 

 

Nieuws over de fusie van PCOB en ANBO vindt u hier

 
 
 
 

De Thorbeckelezing

Onlangs heeft kamerlid Pieter Omtzigt de lezing gehouden over Thorbecke; hoe het met name gaat met de naleving van de grondwet door de Nederlandse overheid.

Conclusie: de regering lapt de grondwet steeds vaker aan zijn laars!

Verder heeft Wetgeving uit de Europese Unie directe werking in Nederland; dit heeft een enorme impact op Nederland, zonder enige effectieve democratische controle uit Nederland.

De hele lezing kunt u downloaden via Thorbeckelezing-2023

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hieronder de  bovengenoemde weblinks:
–  Gemeente Ede inkomensregelingen
–  Rijksoverheid informatie aanvraag-energietoeslag
 
 

 

Nieuw pensioenstelsel

Strijd samen met de Seniorencoalitie voor een beter nieuw pensioenstelsel! Het pensioen staat al twaalf jaar stil. Gepensioneerden én werkenden is nu een koopkrachtig pensioen beloofd. Maar in het wetsvoorstel voor het nieuwe stelsel is het allerminst zeker dat we zo’n koopkrachtig pensioen krijgen. Er zijn beslist aanpassingen nodig voor we met het nieuwe stelsel kunnen instemmen.

 

Nieuwe babbeltruc met rookmelders

De politie waarschuwt voor oplichters met een nieuwe babbeltruc: ze komen aan de deur om te controleren op rookmelders. Die zijn vanaf 1 juli verplicht in elke woning. 

Lees meer

 

 

 

 

Vervoersservice Automobiel.

Een doktersbezoek, even boodschappen doen of op visite gaan bij bekenden: best lastig als je niet meer beschikt over een auto(rijbewijs). Daarom organiseert Malkander in samenwerking met de gemeente Ede de vrijwillige vervoersservice Automobiel.

Sinds 1 januari 2022 kost een Automobiel lidmaatschap € 15,00 per jaar. U kunt na aanmelding onbeperkt een jaar lang vervoer aanvragen door te bellen naar het landelijk servicepunt van Automobiel 088 – 700 41 00. Servicepunt Automobiel kijkt of er een chauffeur beschikbaar is die u kan brengen en/of ophalen. U betaalt de chauffeur contant € 0,30 per km. 

Hoe word ik lid van Automobiel?
1. Bel naar 088 – 700 41 00  of meld u online aan via malkander-ede.nl
2. Vanaf het moment dat u zich aangemeld heeft, kunt u direct gebruik maken van de vervoersdienst.

Voor meer informatie  Malkander Ede

 

<< MENU Bennekom

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden