Kort nieuws

17 jun 2022 Bennekom

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hieronder de  bovengenoemde weblinks:
–  Gemeente Ede inkomensregelingen
–  Rijksoverheid informatie aanvraag-energietoeslag
 
 
 

 

Nieuw pensioenstelsel

Strijd samen met de Seniorencoalitie voor een beter nieuw pensioenstelsel! Het pensioen staat al twaalf jaar stil. Gepensioneerden én werkenden is nu een koopkrachtig pensioen beloofd. Maar in het wetsvoorstel voor het nieuwe stelsel is het allerminst zeker dat we zo’n koopkrachtig pensioen krijgen. Er zijn beslist aanpassingen nodig voor we met het nieuwe stelsel kunnen instemmen.

 

 

Nieuwe babbeltruc met rookmelders

De politie waarschuwt voor oplichters met een nieuwe babbeltruc: ze komen aan de deur om te controleren op rookmelders. Die zijn vanaf 1 juli verplicht in elke woning. 

Lees meer

 

 

 

 

 

 

Vervoersservice Automobiel.

Een doktersbezoek, even boodschappen doen of op visite gaan bij bekenden: best lastig als je niet meer beschikt over een auto(rijbewijs). Daarom organiseert Malkander in samenwerking met de gemeente Ede de vrijwillige vervoersservice Automobiel.

Sinds 1 januari 2022 kost een Automobiel lidmaatschap € 15,00 per jaar. U kunt na aanmelding onbeperkt een jaar lang vervoer aanvragen door te bellen naar het landelijk servicepunt van Automobiel 088 – 700 41 00. Servicepunt Automobiel kijkt of er een chauffeur beschikbaar is die u kan brengen en/of ophalen. U betaalt de chauffeur contant € 0,30 per km. 

Hoe word ik lid van Automobiel?
1. Bel naar 088 – 700 41 00  of meld u online aan via malkander-ede.nl
2. Vanaf het moment dat u zich aangemeld heeft, kunt u direct gebruik maken van de vervoersdienst.

Voor meer informatie  Malkander Ede

 

 

<< MENU Bennekom

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden