‘Kom erbij’ thema Inspiratiedag Mij & Zorg in Gouda

De veranderingen in de zorg roepen bij ouderen veel vragen op. Om te helpen die vragen te beantwoorden organiseert de PCOB zaterdag 1 oktober voor de vierde keer een Inspiratiedag Mij & Zorg. De dag vindt dit keer plaats in Gouda. Het belooft een boeiende, educatieve dag te worden met sprekers, theater, workshops en een lunch. De toegang is gratis voor alle 50-plussers!

De veranderingen in de zorg zijn in volle gang. Of we deze nieuwe wetten en bezuinigingen nu leuk vinden of niet, het geeft wel ruimte om zelf de regie te houden en oplossingen voor uw leven te vinden die bij u passen. Het is van belang daarover na te denken, want uw situatie kan morgen zomaar anders zijn dan nu. Maar hoe pak ik dat aan? Hoe kies ik nu mijn best mogelijke zorg of hoe werk ik aan mijn toekomst als ik waarschijnlijk meer zorg nodig heb? Wat kan of wil ik zelf doen, wat kan ik vragen aan mijn familie, vrienden of buren en wat heb ik van de overheid nodig? Waar kan ik terecht?

Nu nadenken over de toekomst
Om antwoord te vinden op deze vragen faciliteert de PCOB via Mij & Zorg ouderen om samen hun vragen, twijfels en behoeften te bespreken. Maar ook tips en adviezen te delen en samen op zoek te gaan naar oplossingen. Concreet en praktisch. Met de Inspiratiedag Mij & Zorg sluit de PCOB aan bij een belangrijke waarde van de vereniging: omzien naar elkaar. “We gaan met elkaar in gesprek, met als doel te stimuleren dat de individuele oudere nadenkt over zijn of haar toekomst”, zegt PCOB-beleidsadviseur Mij & Zorg Miranda Wesselink. “We willen ermee benadrukken dat niemand er alleen voor hoeft te staan. Door elkaar een spiegel voor te houden, tips te geven en samen plannen te maken kan zelfredzaamheid veranderen in samenredzaamheid.”

Boeiend programma
Het thema van de vierde Inspiratiedag is ‘Kom erbij!’ Hoofdspreker Erik Dannenberg vertelt over het belang van inclusie en hoe je ervoor zorgt dat iedereen kan meedoen in de maatschappij. Als voormalig wethouder in Zwolle, met Wmo in zijn portefeuille, en als oud-directeur maatschappelijke opvang bij het Leger des Heils zitten zorg en welzijn in zijn bloed. Daarnaast is er theater en zijn er workshops: dialooggesprekken over de veranderingen in de zorg, tips voor de voorbereiding van het keukentafelgesprek, informatie over seniorvriendelijke zorgverzekeringen en de aankomende landelijke verkiezingen. De Inspiratiedag is zeer geschikt voor jonge senioren en om kennis te maken met de PCOB.

Samen aan tafel
Ontmoeting staat centraal op de Inspiratiedag. Dat doet de PCOB met het Kom erbij Festival en de Langste Eettafel. U ontmoet andere senioren of clubs en bedrijven tijdens de informatiemarkt en u kunt aanschuiven aan de lunchtafel. Kom erbij en breng vooral iemand mee die anders alleen thuis zou eten. Wie weet vormen we samen de langste eettafel van Nederland en houdt u er een waardevol contact aan over!

> De Inspiratiedag Mij & Zorg is op 1 oktober van 10.00 tot 16.00 uur in de Driestar in Gouda. De toegang is gratis. Aanmelden kan via www.pcob.nl/mijenzorg of door te bellen naar 030 – 3 400 600.

<< Vorige pagina

Gerelateerde berichten