Klussenteam en rookmelders

1 mei 2022 Kampen

Het bestuur is dankbaar dat een tweetal mensen aangeboden heeft om kleine karweitjes in huis te doen voor leden die dat zelf niet (meer) kunnen. Kleine karweitjes is misschien een vage omschrijving want wat is klein? Wat in ieder geval niet klein is, is een verbouwing, een kamer schilderen of behangen.

Bij klein moet je meer denken aan het ophangen van een lamp of schilderij. Het aanbrengen van een diefstalbeveiliging of rookmelder, u kunt zich er vast wat bij voorstellen. Daarnaast moet de klus natuurlijk passen bij de mogelijkheden van deze mensen, bij twijfel: gewoon even overleggen.

Het klussenteam bestaat uit:

Wander Hup, telefoon: 038-33 22 005 of mobiel 06-22 48 91 59 en Rennie Flier, mobiel 06-44 55 14 13.
Ze noemen zichzelf ‘Buurman en Buurman’ maar gezien hun technische achtergrond hoeft u niet bang te zijn dat ze een klus op dezelfde manier uitvoeren als hun tekenfilm collega’s.

Misschien heeft u het al meegekregen maar met ingang van 1 juli 2022 is er nieuwe wetgeving die huiseigenaren verplicht om op iedere verdieping tenminste een rookmelder te hangen. De achtergrond van deze wetgeving is het voorkomen van dodelijke slachtoffers van woningbranden.

Houdt u er rekening mee dat verzekeringsmaatschappijen bij brandschade zullen checken of u uw woning voorzien had van rookmelders en zo niet, dan kan dat gevolgen hebben voor de hoogte van de uit te keren schadevergoeding.

Voor de duidelijkheid: de verplichting geldt voor woningeigenaren, bij mensen die een woning huren van de woningbouw- stichting dient de stichting te zorgen voor de melders. Het onderhoud (reinigen, testen en batterij vervangen) komt wel voor rekening van de huurder.

Zoals hier boven al aangegeven past het aanbrengen van een rookmelder en een deur- of raambeveiliging prima onder de kleine karweitjes.

Op verzoek heeft Wander gekeken naar geschikte rookmelders. En die heeft hij gevonden: een geschikte rookmelder met een batterijlevensduur van 10 jaar kost € 19,99. Een bevestiging set kost € 3,29 per melder. Daarnaast heeft Wander nog gekeken naar deurbeveiligingen, in deze tijd helaas geen overbodige luxe. Een beveiliging met een kierstandhouder kost € 16,99 en de kosten van een deurketting bedragen € 8,49.

Wander en Rennie plaatsen genoemde zaken tegen bovenstaande kostprijzen, mochten de prijzen verhoogd worden of er zijn extra materialen nodig zijn dan worden die meerkosten aan u doorberekend. U heeft dus geen plaatsingskosten, hoogstens de kosten van een kopje koffie. Wenst u een plaatsing of heeft u vragen neemt u dan uiterlijk 15 mei as. contact op met Wander of Rennie via de vermelde telefoonnummers.

Johan Witteveen

< terug naar Nieuws

< terug naar “Menu Afdeling Kampen”

»                                           Info van de landelijke PCOB vindt u hieronder                                           «

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden