KBO-PCOB sluit zich aan bij PGO-alliantie

15 sep 2020 Landelijk

Iedereen zelf inzicht geven in zijn medische en gezondheidsgegevens. Met een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) kan dat straks op een veilige en betrouwbare manier. Om bekendheid en gebruik van de PGO’s te stimuleren, is een PGO-alliantie opgericht. Op 1 september waren al 22 organisaties aangesloten. Ook KBO-PCOB heeft zich aangesloten.

Wat zijn PGO’s?

PGO’s zijn apps of websites waarmee je informatie over je eigen gezondheid kan verzamelen en bijhouden. Zo staat alles op één plek. Je hebt zelf de regie over deze informatie. Op dit moment zijn de PGO’s nog in ontwikkeling. Het is belangrijk dat PGO’s zo goed mogelijk aansluiten bij de wensen van de gebruikers. En dat zorgverleners het belang en de meerwaarde van PGO’s inzien. Daarom is de PGO-alliantie opgericht.

Programma PGO on Air

De alliantie is opgericht binnen het programma PGO on Air. Dit is een meerjarig programma dat het gebruik van PGO’s wil stimuleren door mensen te ondersteunen bij het kennen, kiezen, gebruiken en benutten van PGO’s. Samenwerking is noodzakelijk om deze doelen te bereiken. Op dit moment zijn al 20 organisaties aangesloten, van patiëntenorganisaties, beroepsverenigingen, brancheorganisaties, consumentenorganisaties tot welzijnsorganisaties. Samen gaan zij het verhaal vertellen over de PGO’s. De verandering die PGO’s met zich meebrengt bij gebruikers en zorgverleners is groot. Het gebruik van PGO’s biedt nieuwe inzichten en vraagt ander gedrag. Van alle doelgroepen. De alliantiepartners willen vanuit overtuiging deze verandering in beweging zetten.

Meer informatie over de PGO-alliantie is te lezen op http://www.pgoalliantie.nl

Nieuwsgierig wie zich al heeft aangesloten? Bekijk het in dit filmpje.

Dit bericht verscheen eerder op KBO-PCOB

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden