KBO-PCOB opent speciale Ouderen-Infolijn voor al uw vragen

16 mrt 2020 Landelijk

Wij begrijpen dat u zich wellicht zorgen maakt over de risico’s van het coronavirus en dat u nu allerlei vragen heeft. We weten ook, dat niet alle senioren even vaardig zijn met internet om op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen. En dat sommige mensen behoefte hebben even iemand te spreken, omdat ze zich eenzaam voelen nu veel activiteiten stilliggen.

Voor al deze mensen heeft KBO-PCOB een speciale telefoonlijn geopend:
de Ouderen-Infolijn: 030-3 400 600
bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur

Omdat de KBO-PCOB-leden tot de aangemerkte risicogroep behoren, is ons dringende advies aan alle leden: schort alle niet-noodzakelijke bijeenkomsten en contacten op.

De medewerkers van KBO-PCOB bieden u graag een luisterend oor. Bijvoorbeeld als u wilt overleggen of (kleine) bijeenkomsten van de afdeling nog wel doorgang kunnen vinden. Of dat u als vrijwilliger nog één-op-één-contact met leden kunt hebben. Hoe u in contact kunt blijven zonder risico te lopen. Of gewoon voor een praatje.

De belangrijkste adviezen voor senioren zijn:

  • vermijd grote groepen
  • mijd het openbaar vervoer
  • beperk sociale contacten, houd 1,5 m afstand van elkaar
  • werk/blijf zoveel mogelijk thuis

Kijk op www.rivm.nl/coronavirus voor de meest actuele informatie rondom het coronavirus of bel de plaatselijke GGD.

Laten we ervoor zorgen dat we met alle beperkende maatregelen wel verbonden blijven met elkaar zodat niemand zich alleen hoeft te voelen. Bel, schrijf, mail zodat u in contact blijft. Zorg voor elkaar en blijf omzien naar elkaar.

Het laatste coronanieuws van KBO-PCOB vindt u op deze pagina.

Dit bericht verscheen eerder op KBO-PCOB

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden