KBO-PCOB helpt al tientallen senioren bij lange wachttijd rijbewijskeuring

4 okt 2019 Landelijk

Het aantal aanvragen voor een coulancevergoeding bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) is flink toegenomen. De stijging komt door de lange wachttijden waarmee het CBR al tijden kampt. Om de verlengprocedure te bespoedigen lanceerde KBO-PCOB al een speciaal hulppunt voor mensen die in de problemen komen met hun rijbewijskeuring. Al tientallen senioren zijn op deze manier geholpen.

Door de lange wachttijden bij het CBR dreigen veel senioren in de knel te komen bij het verlengen van hun rijbewijs. KBO-PCOB ontvangt veel meldingen van 75-plussers die problemen ervaren bij de aanvraag van een nieuw rijbewijs. “Regelmatig hebben onze beleidsadviseurs hierover al contact met het CBR”, zegt directeur KBO-PCOB Manon Vanderkaa. “Met dit hulppunt kunnen we onze leden én het CBR van dienst zijn.”

Tijdig gestart

Het hulppunt lange wachttijd CBR is voor mensen die door de lange verlengprocedure in de knel dreigen te raken met de geldigheidsduur van hun rijbewijs. Wie tijdig is gestart met het indienen van de gezondheidsverklaring en nu al langer dan zes maanden wacht, kan zich melden bij KBO-PCOB. Via een formulier op de website kunnen de benodigde gegevens worden ingestuurd.

Gericht helpen

KBO-PCOB brengt deze knelgevallen onder de aandacht bij het CBR. Manon Vanderkaa: “We vragen hen de procedure te versnellen of aandacht te besteden aan deze melding. Het CBR is blij met onze hulp en kan vaak gericht handelen, omdat duidelijk is waar in de enorme stapel gezocht moet worden.”

Het CBR geeft op dit moment al voorrang aan mensen van wie de documenten het eerst verlopen. De verwachting is dat nog zeker tot eind dit jaar met dit zogeheten ‘prioriteren op afloopdatum’ gewerkt moet worden.

Naar het hulppunt lange wachttijd CBR

Dit bericht verscheen eerder op KBO-PCOB

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden