“Hou vol en blijf in beweging”

7 nov 2020 Landelijk

Terug naar een gedeeltelijke lockdown geeft voor iedereen weer een klein beetje meer mogelijkheden. Zo gaf het kabinet aan dat toegankelijke ruimtes als buurthuizen en musea weer open mogen en dat je met vier mensen buiten mag zijn. Marcel Sturkenboom, directeur van seniorenorganisatie KBO-PCOB: “Dat betekent dat de beweeglijkheid van senioren ook weer wordt vergroot. En dat is nodig, want stilzitten is voor niemand goed. Daarom sluiten we ons graag aan bij de oproep van minister De Jonge: Leef gezond, ga wandelen. Een half uurtje lopen per dag kan het verschil maken in strijd met het coronavirus. Dus hou vol en blijf in beweging.”

Feestdagen

Hoe de kerstdagen en oud & nieuw eruit gaan zien, is nog moeilijk te voorspellen. In ieder geval weet het kabinet zeker dat Sinterklaas binnen de geldende regels van de huidige lockdown zullen vallen. Dus niet meer dan drie mensen op bezoek. Sturkenboom: “De kans bestaat dat dit heel december zal zijn. Daarom herhaal ik de boodschap van KBO-PCOB: blijf omzien naar elkaar! Juist nu, in deze donkere dagen, is het fijn om lichtpuntjes te hebben. Dus stuur een kaartje, pleeg dat belletje, maak dat praatje. Ook op andere manieren kunnen we laten zien dat we aan elkaar denken”

Coronavaccin

Zeer waarschijnlijk komt de Gezondheidsraad met een vaccinatieadvies, met daarin welke groepen als eerste in aanmerking komen voor een eventueel coronavaccin. Sturkenboom: “We kijken uit naar dit advies. Hopelijk hebben ze ons manifest ‘Vergeet kwetsbare patiënt niet bij coronavaccin’, dat we samen met andere organisaties hebben opgesteld in september, ook gelezen. Daarin roepen we op om kwetsbare groepen als eerste de mogelijkheid te geven om  zich te laten vaccineren.”

Dit bericht verscheen eerder op KBO-PCOB

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden