Handige Apps

8 feb 2021 Kampen

Als u beschikt over een tablet of smartphone kunt u apps installeren, die handig zijn op het gebied van gezondheid, medicatie en hulpmiddelen, zoals:

► de app MedAlert herinnert gebruikers er aan om tijdig hun medicatie in te nemen. Ook kunt u hiermee de medicijnvoorraad bijhouden en notities bewaren. Deze app is ontwikkeld door de GGZ Friesland en is gratis te downloaden.

► De app Moet ik naar de dokter helpt uw klacht te bepalen en in te schatten of een bezoek aan dokter of ziekenhuis gewenst is. Via een plaatje kiest u het “zieke” lichaamsdeel en geeft het soort klacht aan. U moet een aantal vragen beantwoorden en op basis daarvan geeft de app inzicht in de ernst van de klacht. Ook wordt de dichtstbijzijnde huisartsenpost getoond en worden adviezen voor zelfzorg gegeven. Deze app is ontwikkeld door Huisartsenpost Apeldoorn en kost eenmalig € 0,79.

 De app Zorgassistent helpt u om een bezoek aan de arts voor te bereiden, het gesprek op te nemen en op het consult terug te kijken. Ook kunt u informatie over ziektes opzoeken en heeft de app een pillenwekker. De app Zorgassistent is ontwikkeld door verzekeraar Interpolis en is gratis te downloaden.

► De app Beter zien vergroot tekst en beeld waardoor deze beter te lezen en te zien zijn. Voor extra contrast is het zelfs mogelijk om verschillende kleurstellingen te kiezen. Ook kan de tekst worden voorgelezen. De app is ontwikkeld door Ergra Low Vision en kost eenmalig € 5,49.

► De app Zelfregie is ontwikkeld voor zorggebruikers en zorgverleners. De apps zijn aan elkaar gekoppeld, zo kunt u als patiënt vanaf uw eigen telefoon of tablet, afspraken en rapportages beheren en inzien. U kunt afspraken met de zorgverlener wijzigen of annuleren. Tevens bevat de app verwijzingen waarmee u eenvoudig een reis met het openbaar vervoer plant, boodschappen bestelt of geldzaken regelt met de bank. De app is ontwikkeld door Stimulansz, is gratis te downloaden en alleen geschikt voor I-phone en I-pad.

Hoe moet dat: een app downloaden? Op de website www.seniorweb.nl vindt u onder Tips en Uitleg nadere informatie voor Android-gebruikers en Apple-gebruikers. 

Jan Zwols

< terug “Handig om te weten”

< terug naar “Menu Afdeling Kampen”

 

»                                           Info van de landelijke PCOB vindt u hieronder                                           «

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden