Gratis activiteiten

9 feb 2023 Waddinxveen

Gratis activiteiten

De natuur in, het is nog altijd gratis. En geeft ons zoveel goeds. Een activiteit hoeft niet veel geld te kosten. Of het nu najaar is, of voorjaar of zomer is. Van de stoel of bank komen, goed aankleden, gericht op de buitentemperatuur en er op uit. Het voorjaar is bij uitstek de tijd om te bewegen. Etalages kijken, vogels spotten. Een boswandeling maken en knoppen die weer zichtbaar worden her en der aanschouwen. Net zoals de vogels, genieten van de eerste zonnestralen. Ook voor ons is dat van belang. Naar buiten betekent, bewegen en dat is overal goed voor. Vitamine D op doen, als de zon schijnt. Het halen van een frisse neus. Je doet je lijf een enorm plezier door er mee aan de wandel te gaan. Zelfs slapen zal beter gaan als je elke dag een wandeling maakt. Het werkt helend op alle fronten.

Lenteactiviteiten hulpbehoevende ouderen

Als je hulpbehoevend bent en de lente dient zich aan, wil je ook lekker naar buiten kunnen gaan. Je bent wel aangewezen op anderen. Kijk in je vrienden of kennissenkring of iemand bereid is met jou een dagje, of middag op stap te willen gaan. Trakteer diegene op een lekker kop koffie en thee. Samen de tijd van je leven. Er zijn ook organisaties die zich inzetten voor hulpbehoevende ouderen. Bij de gemeente kun je hier navraag over doen. Pak de oudere bus om je ergens naartoe te laten rijden. Zo trek je er zelf ook op uit. Vaak organiseren verzorg- en verpleeghuizen veel activiteiten waar ook buitenstaanders van harte welkom zijn.

 

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden