Gerrit Krol nieuwe voorzitter PCOB Leeuwarden

16 dec 2020 Leeuwarden

De seniorenvereniging PCOB-afdeling Leeuwarden heeft een nieuwe voorzitter. Zijn naam is Gerrit Krol. Krol volgt binnenkort Jeanet Dijkema-Reinders op die stopt na ruim dertien jaar voorzitterschap. Dijkema-Reinders blijft bij het bestuur betrokken. Gerrit Krol was eerder wethouder in Leeuwarden en burgemeester van de gemeente het Bildt. Krol: “Fijn dat ik, in deze toch wel moeilijke periode, (mede) leiding mag geven aan de PCOB-afdeling Leeuwarden”.

Wat kunnen de leden verwachten van de seniorenorganisatie? “Dat we er alles aan doen om er voor je te zijn en voor je op te komen in samenwerking met het verenigingsbureau van KBO-PCOB in Nieuwegein. Zodra het weer kan organiseren we ledenbijeenkomsten en uitjes. We gaan nadenken wanneer er binnenkort een vaccin is tegen het coronavirus hoe, wie en wanneer de vaccinatie gaat met het oog op de ouderen vanaf 60 jaar, mensen met die tot een medische risicogroep behoren. Uiteindelijk zal de vaccinatie voor iedereen beschikbaar zijn. In coronatijd houden we contact met elkaar door elkaar te bellen met de vraag hoe gaat het met je”, aldus het bestuur in een toelichting.

De PCOB-afdeling Leeuwarden stelt zich ten doel de geestelijke en materiële belangen van de oudere inwoners van Leeuwarden in de meest uitgebreide zin te behartigen. De PCOB werkt nauw samen met de KBO-afdeling Leeuwarden en is met de KBO-PCOB met een kwart miljoen leden de grootste seniorenorganisatie van Nederland.

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden