Geldautomaten gaan ’s nachts dicht

16 dec 2019 Landelijk

Om plofkraken tegen te gaan, worden geldautomaten vanaf vandaag ’s nachts uitgeschakeld. Het is een van de maatregelen uit een overleg tussen minister Grapperhaus van Justitie, minister Hoekstra van Financiën en de Vereniging van Banken.

De maatregel houdt in dat alle automaten die buiten staan tussen 23.00 uur ’s avonds en 07.00 uur ’s ochtends buiten werking zijn. De kans op succes van een plofkraak zou hierdoor verkleinen. Ook gaan banken geldautomaten verplaatsen naar minder dichtbevolkte plekken om de veiligheidsrisico’s voor omwonenden te verkleinen. Een aantal automaten verdwijnt helemaal.

KBO-PCOB heeft alle begrip voor deze tijdelijke maatregel. Veiligheid van burgers en buurt staat voorop. Aan de andere kant is het belangrijk dat geldautomaten wel goed bereikbaar en beschikbaar blijven voor senioren. Alternatieven moeten er daarom snel komen, zoals meer inpandig geplaatste automaten met persoonlijke service, bijvoorbeeld in supermarkten.

Dit bericht verscheen eerder op KBO-PCOB

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden