Foto’s 15 maart 2023 Bedrijfsbezoek Vervaet Biervliet

20 mrt 2023 Terneuzen

Zie foto’s onderaan.

Het was erg de moeite waard. Wat een grandioos bedrijf, met zelfs nederzettingen o.a. in Frankrijk. Daar is ook weer een heel servicenetwerk met bestel bussen en monteurs + voorraad

In Biervliet werken zo’n 60 mensen in de werkplaats, maar alleen al op de ontwerpafdeling werken zo’n 30 personen. In totaal werken er wel een 180 personen. Ze maken alleen bieten rooimachines (in diverse maten en breedtes, afhankelijk van het land waar ze naar toe gaan) en mestinjectie machines met tanks van verschillende inhoud.

Men moet niet alleen rekeningen houden met hoeveel rijen de suikerbieten gezaaid worden, maar ook met welke breedte de machines op de weg mogen rijden.

De cabines worden speciaal compleet gebouwd in Duitsland. Een aantal lassers is elke dag bezig om onderdelen aan elkaar te lassen. Een spuiterij, compleet met oven zorgt voor de kleuren. Ze verwerken massa’s banden (allerlei afmetingen) en monteren o.a. Mercedes en Volvo motoren. Kantklare zelfgemaakte onderdeelpakketten worden in voorraad gehouden. In een loods worden onderdelen 5-hoog op stellingen gezet met behulp van til vorkheftrucks. Zo’n apparaat is in hoogte uitschuifbaar en kan met een camera zien wat er bovenaan gebeurt. Monteurs krijgen in eigen bedrijf telkens bijscholing voor de apparatuur.

Zelfs op de basisschool presenteert het bedrijf zich, om maar weer nieuwe mensen voor de toekomst te werven. Binnenkort komt er weer een nieuwe loods bij. Gebruikte machines worden teruggekocht, gestript en weer opgebouwd zodat ze weer jaren mee  kunnen.

Met behulp van koptelefoons kregen we de rondleiding door een gepensioneerde hr. Vervaet Even na 10 uur begonnen we met het ontstaansverhaal en om 12.30 uur hadden we de rondleiding er op zitten. Dit had ik echt niet willen missen!!!

Ina van Doornum

 

 

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden